Overeenstemming over de bouw van 178 appartementen op de Kop van het Dok!

wvo zorg scheldekwartier

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen heeft met Novaform en WVO Zorg overeenstemming bereikt over de bouw van appartementen op het Scheldekwartier. Deze appartementen willen zij bouwen op de ‘Kop van het Dok’, tussen de Zware Plaatwerkerij en de rotonde Scheldestraat – Aagje Dekenstraat.
WVO Zorg en Novaform voorzien in het plan 178 appartementen. Dit betreft 67 sociale huurappartementen, 59 middeldure huurappartementen en 52 koopappartementen. Het nieuwe gebouw wordt via luchtbruggen verbonden met de zorgfaciliteiten van WVO Zorg in de Zware Plaatwerkerij en met parkeergarage Scheldeplein.

Afronden oostzijde Scheldekwartier

De ruimtelijke- en programmatische ambities van Novaform en WVO Zorg passen in de ‘Ontwikkelingsvisie Scheldekwartier’. Dit project kan worden gezien als een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de zuidzijde van het Scheldekwartier en het past in de ontwikkelingsfasering rondom de Kop van het Dok. Met aan de ene kant de Zware Plaatwerkerij en aan de andere kant de komende ontwikkeling van VolkerWessels op de plaats van de bestaande tijdelijke studentenhuisvesting.

Uitwerken ambities

Het college ziet de samenwerking met WVO Zorg en Novaform met vertrouwen tegemoet. De ontwikkeling van de Kop van het Dok is een mooie en belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het Scheldekwartier. De komende maanden wordt gewerkt aan het opstellen van een koop- en ontwikkelovereenkomst en de uitwerking van het stedenbouwkundig plan.

Lees ook:Appartementen Scheldekwartier!
Lees ook:Scheldekwartier volop in beweging!
Lees ook:Bouw woon-zorgcomplex start!
Lees ook:Bouw zorgcentrum Scheldekwartier bereikt hoogste punt!
Lees ook:Woonzorgcomplex Zware Plaatwerkerij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>