Hoe denkt u over het klimaat?

UCR_logo-new

MIDDELBURG – Over de impact van klimaatverandering zijn de opvattingen verdeeld. University College Roosevelt doet onderzoek naar of en hoe Zeeuwen hier over denken. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Dr. Inez Flameling, universitair docent ecologie, nodigt u daarom uit om de eerste Zeeuwse klimaatenquête in te vullen.

Waarom een Zeeuws klimaatonderzoek?

“Zeeland is binnen Nederland anders dan andere provincies, omdat Zeeland een ‘provincie in zee’ is. Bij een zeespiegelstijging zouden we dus sterk in de frontlinie liggen. Uit een grote studie naar de perceptie van klimaatverandering in 119 landen, gepubliceerd in ‘Nature Climate Change’, bleek dat  Nederlanders zich nauwelijks zorgen maken over klimaatverandering. Maar geldt dat dan ook voor de Zeeuwen in het bijzonder?”

Wat is het belang van het onderzoek voor Zeeland?

“Maatregelen die genomen gaan worden in de toekomst om Zeeland ‘klimaatbestendig’ te maken gaan geld en inspanningen kosten. Ze leveren ook veel kansen op, voor bijvoorbeeld nieuwe banen en export van kennis. Het is daarom belangrijk om te weten hoe de Zeeuwen denken over nut en noodzaak van al deze maatregelen. De Zeeuwse overheden, zoals het waterschap en de provincie, zijn dan ook zeker geïnteresseerd in de uitkomsten.”

Wat gaan jullie doen met de uitkomsten?

“We maken er een verslag van en gaan daarover ook informeren via de media. Dat is een mooie aanleiding om provincie-breed over dit belangrijke thema in discussie te gaan. Daarnaast zullen de resultaten ter beschikking worden gesteld aan de Zeeuwse overheden en aan alle deelnemers die hebben aangegeven dat ze willen worden geïnformeerd over de uitkomsten.”

Dus invullen?

Ja graag! Het zijn slechts 9 vragen dus het kost u niet veel tijd en wij zijn er enorm mee geholpen. Alvast bedankt!”

Lees ook:Onderzoek klimaatverandering!
Lees ook:Samenwerking overheden!
Lees ook:Zeeuwen worden oudst van Nederland
Lees ook:Pauzelandschappen en leegstaand vastgoed!
Lees ook:Kerkelijkheid van Zeeuwen holt achteruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>