Opnieuw werkzaamheden aan Westsluis Terneuzen

sluis terneuzen

TERNEUZEN - Rijkswaterstaat werkt ook in maart en april aan de Westsluis op het sluizencomplex in Terneuzen. Ditmaal aan de noordbrug. Van 18 maart tot en met 1 april vervangt aannemer Hollandia Services de aandrijfcilinders van de noordbrug van de sluis. Tussen 5 en 23 april past aannemer Engie de aandrijving, besturing en bediening van de noordbrug aan en worden de nodige testen uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de noordbrug gestremd voor wegverkeer. Er is dan opnieuw sprake van verkeershinder bij het sluizencomplex.

De zuidbrug is wel beschikbaar, tenzij er scheepvaart passeert. Rijkswaterstaat adviseert te kiezen voor een alternatieve route via de Sluiskiltunnel of de draaibrug bij Sluiskil. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen wel altijd het sluizencomplex oversteken. Wanneer de noordbrug gestremd is, kunnen ze te voet over de sluisdeur bij de noordbrug.

Wachttijden
Wie kiest voor de route over de sluizen, kan bij een scheepvaartpassage te maken hebben met wachttijden tot 30 minuten. Verkeersregelaars in de omgeving van het sluizencomplex zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het wegverkeer rondom de sluizen.

Bloktijden
De bedienaar van de brug houdt rekening met de tijden dat de lijnbus passeert. Er zijn bloktijden ingesteld van 7.30 tot 8.00 uur en van 16.45 tot 17.15 uur. Op die tijden varen er in principe geen schepen door de Westsluis. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden, bijvoorbeeld bij de passage van een schip dat vanwege de diepgang alleen met hoogwater de Westerschelde op kan.

Andere werkzaamheden in 2017
Rijkswaterstaat werkt aan de noordbrug van de Westsluis om deze geschikt te maken voor bediening op afstand. Rijkswaterstaat voert in 2017 nog diverse werkzaamheden uit op het sluizencomplex. Zo staat er in het najaar nog een aantal grote klussen aan de Oostsluis op het programma. Ook vinden er nog andere werkzaamheden aan de Westsluis plaats. De reden voor dit grootschalige onderhoud is de start van de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen in het vierde kwartaal van dit jaar. De Nieuwe Sluis komt op de plaats van de Middensluis. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de Oost- en Westsluis in optimale conditie te houden, zodat er in de realisatiefase van de Nieuwe Sluis zo min mogelijk overlast is voor scheepvaart en het wegverkeer.

Lees ook:Werkzaamheden Westsluis Terneuzen!
Lees ook:Verkeershinder sluizencomplex voorlopig voorbij
Lees ook:Werkzaamheden noordbrug Oostsluis Terneuzen
Lees ook:Einde verkeershinder sluizencomplex Terneuzen!
Lees ook:Werkzaamheden Terneuzense bruggen over Westsluis…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>