Nike Air Max Dag

MIDDELBURG – 27% van alle Nederlanders heeft één of meerdere paren Nike Air Max sneakers in het bezit of heeft ze ooit gedragen. Dit blijkt uit onderzoek van modeblog Dresscode.nl. In het kader van de internationale Nike Air Max Dag (zondag 26 maart), ondervroegen zij 1.150 Nederlanders over hét klassieke sneaker model van Nike.

Zeeland minst bekend met Nike Air Max

Van alle inwoners van Nederland, blijken Overijsselaren het meest bekend te zijn met de Nike Air Max. Maar liefst 36 op de 100 inwoners van Overijssel heeft momenteel een paar Air Max in de kast staan, of heeft in het verleden één of meerdere paren in hun bezit gehad. Ook in Friesland (34 op de 100) en in Noord-Holland (33 op de 100) is het percentage mensen dat op Air Max loopt, of ooit heeft gelopen, hoger dan in de rest van Nederland.

Niet iedereen loopt weg met deze tijdloze sportschoen. In Zeeland bijvoorbeeld, kan de Air Max op veel minder populariteit rekenen. Zo geeft slechts 17 op de 100 Zeeuwen aan in het bezit te zijn van een paar Air Max, of deze ooit te hebben gehad. Overige provincies schommelen rond de 20 tot 25 op de 100 inwoners.

Air Max populairst onder jeugd
De Air Max is het populairst bij jongeren tot 21 jaar: 27,3% van de onderzochte jongeren geeft aan de sneaker op dit moment te dragen. Daarnaast geeft 6% van de jongeren aan, minimaal drie paar Air Max sneakers te hebben of in het verleden te hebben gehad.

Na de jongeren is de sneaker het populairst bij mensen tussen de 21 en 30 jaar. Binnen deze leeftijdsgroep heeft 22,2% de sneaker momenteel in de kast staan en 8% van deze groep heeft de Air Max ooit in het bezit gehad. Nederlanders tussen de 41 en de 50 jaar hebben de minste affiniteit met de Nike Air Max (14,3% heeft de schoen op dit moment in het bezit).

Mannen versus vrouwen

Opvallend genoeg zit er qua populariteit van de Air Max weinig verschil tussen mannen en vrouwen. 28,7% van de vrouwen heeft de Nike Air Max sneaker in haar bezit of ooit gehad, terwijl dit percentage bij de mannen 31,4% is.

Vanaf 51 jaar en ouder dragen mannen de Nike Air Max opvallend vaker dan de vrouwen. 21% van de mannen boven de 51 jaar droeg of draagt de Nike Air Max, tegenover 14,9% van de vrouwen.

Een overzicht van alle onderzoeksresultaten is te vinden op de onderzoekspagina.

Lees ook:Minder inwoners gemeente Hulst!
Lees ook:Minder inwoners Hulst!
Lees ook:Mee inwoners Hulst
Lees ook:Inwoneraantal Hulst stabiel!
Lees ook:Aantal inwoners gemeente Hulst stijgt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>