Zeeuws-Vlaams Dictee der Nederlandse taal

bibliotheek zeeuws vlaanderen

TERNEUZEN -  Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen houdt woensdagavond 19 april het Zeeuws-Vlaams Dictee der Nederlandse taal. Iedereen die graag spelt, kan meedoen. Plaats van handeling: Bibliotheek Terneuzen. Marc de Smit, tweevoudig winnaar van het Groot Dictee op tv, heeft het dictee geschreven.

Het Dictee wordt voor de elfde keer gehouden. Net als voorgaande jaren kunnen deelnemers inschrijven in twee categorieën: liefhebbers of specialisten. Beide groepen krijgen hetzelfde invuldictee, waarbij de specialisten uiteraard andere woorden moeten invullen dan de reguliere deelnemers. In de Bibliotheek aan de Oostkant 1 in Terneuzen zal presentator Niek van Waterschoot om 19.30 uur de aftrap geven van wat vermoedelijk weer een uitdagende oefening zal zijn. De zaal gaat open om 19:00 uur.

Deelnemers betalen € 3,50 entree, als ze lid zijn van de Bibliotheek. Voor niet-leden is de entree € 5,-. Inclusief koffie en thee. Voor jongeren tot 18 jaar is de toegang gratis. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Graag vooraf aanmelden opwww.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl.

 

 

Lees ook:Zeeuws-Vlaams dictee
Lees ook:Kinderboekenweek gruwelijk eng
Lees ook:Taalcafés in Bibliotheek Terneuzen
Lees ook:Militaire oefening!
Lees ook:Bieb Souburg deze zomer op slot…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>