Blauwe golf Kanaal door Walcheren

kanaal schip

MIDDELBURG – De Blauwe golf voor de recreatievaart blijft in 2017 gehandhaafd. Watersporters kunnen vanaf 15 april tot en met 31 oktober weer in minder dan een uur alle vijf bruggen over het Kanaal door Walcheren voorbij varen.

Provincie Zeeland past in het zomerseizoen zes keer per dag de brugtijden aan op de snelheid van de recreatievaart. Dit is gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren: toen kon er drie keer per dag sneller door het kanaal gevaren worden. Er is nu elke twee uur een Blauwe golf; zowel van Vlissingen richting Veere als omgekeerd.

Snellere doorstroming en kortere wachttijden

De Blauwe golf biedt recreatiejachten al sinds 2013 een snelle doorvaart over het Kanaal door Walcheren. Dit scheelt hen ongeveer anderhalf uur wachttijd voor de bruggen.

Wegverkeer

Daarnaast zorgt de Blauwe golf ervoor dat wegverkeer korter en minder vaak hoeft te wachten voor de bruggen over het Kanaal door Walcheren. Omdat de watersporters vaker gebruik maken van de Blauwe golf, zijn brugopeningen op andere momenten korter of zelfs niet nodig. Dit is positief voor de doorstroming van het wegverkeer. De brugopeningen zijn afgestemd op de dienstregeling van de NS.

Meer momenten

Een evaluatie van de Blauwe golf in 2016 liet zien dat veel recreatiejachten gebruik maken van de snelle doorvaart. Hiermee bereiken we het beoogde doel, namelijk dat zoveel mogelijk watersporters gebundeld in enkele brugopeningen per dag langs de bruggen varen. Vanuit de watersportsector bleek wel behoefte aan meer tijdstippen waarop de boten ongehinderd kunnen doorvaren. Na overleg met de watersportsector, gemeente Middelburg en Vlissingen en Connexxion heeft de Provincie daarom gekozen voor uitbreiding van de Blauwe golf.

Meer weten? Zie de tijdstippen waarop u mee kunt varen op de Blauwe golf.

 

Lees ook:Blauwe golf!
Lees ook:Sloebrug weer in bedrijf voor scheepvaart
Lees ook:Blauwe Golf stopt!
Lees ook:Provincie Zeeland vervangt bedieningssysteem bruggen Kanaal door Walcheren!
Lees ook:Provincie vervangt bedieningssysteem bruggen Kanaal door Walcheren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>