Herdenkingen gemeente Veere

DOMBURG – Vanwege 4 mei zijn er diverse herdenkingen in de gemeente Veere. In verband met de herdenkingen is het gemeentehuis in Domburg op donderdag 4 mei vanaf 19.00 uur gesloten.

Domburg

De bijeenkomst met zang, muziek, gebed en een korte meditatie begint om 19.30 uur in de kerk aan de Markt. Het Taptoe-signaal wordt geblazen, waarna de 2 minuten stilte in acht worden genomen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus.

Gapinge

Om 19.40 uur verzamelen bij verenigingsgebouw De Spil voor een stille tocht naar de begraafplaats. Op de begraafplaats om 19.50 uur een toespraak, declamatie en Last Post. Om 20.00 uur twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus en bloemen leggen. Einde herdenking om 20.15 uur.

Koudekerke

Om 19.15 uur vertrek stille tocht van de kerk naar de begraafplaats. Van 19.30 tot 20.00 uur herdenking bij het oorlogsmonument voor de begraafplaats met toespraken, gedicht en muziek. Om 20.00 uur Last Post en twee minuten stilte, Wilhelmus en bloemlegging.

Oostkapelle

Inloop in de Dorpskerk vanaf 19.00 uur met muziek van Crescendo. Klokgelui, welkomstwoord en zingen Zeeuws Volkslied. Toespraak, voorlezen Memorandum, bijdragen kinderen van Eben Haëzer school en koraalmuziek door Crescendo. Om 20.00 uur bij het monument Signaal Taptoe, twee minuten stilte, Wilhelmus en het leggen van bloemen.

Serooskerke

Bijeenkomst op het plein bij de Johanneskerk om 19.15 uur. Om 19.20 uur herdenking met bloemenceremonieel door de kinderen van Serooskerke en kranslegging bij het monument. Aansluitend stille tocht naar de begraafplaats onder het luiden van de klok. Om 19.45 uur herdenking op de begraafplaats met toespraak, voordracht en Last Post. Om 20.00 uur twee minuten stilte, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus en kranslegging bij het oorlogsmonument op de begraafplaats.

Veere

Om 19.00 uur Vesperdienst Kleine Kerk aan de Kapellestraat met zang en muziek. Om 19.30 uur stille tocht vanaf het monument in de tuin van de Grote Kerk naar het oorlogsmonument op de begraafplaats Zanddijk. Koraalmuziek Veere’s Genoegen, noemen van namen en Last Post. Om 20.00 uur twee minuten stilte, het Wilhelmus, toespraken, gedicht door kinderen en kranslegging.

Vrouwenpolder

Om 19.40 uur begint de herdenking met een voorwoord door de heer Piet Corbijn bij het monument aan de Fort den Haakweg. Vertrek om 19.45 uur in een stille tocht naar de begraafplaats. Vanaf 20.00 uur twee minuten stilte, toespraken, samenzang, Wilhelmus en bloemengroet. Belangstellenden kunnen na de ceremonie napraten in De Ontmoeting (ruimte achter de Pelgrimskerk).

Lees ook:Herdenkingen 4 mei gemeente Veere!
Lees ook:Franse herdenking!
Lees ook:Dodenherdenking gemeente Hulst!
Lees ook:Franse Herdenking Kapelle!
Lees ook:Schouwen-Duiveland herdenkt 4 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>