Behoud van kamsalamander, steenuil, Noordse woelmuis, vleermuis en kustbroedvogel

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland kent subsidie toe voor het behoud van bedreigde en kwetsbare diersoorten. Het zijn projecten die bijdragen aan de bescherming van kenmerkende en kwetsbare Zeeuwse soorten, waarvoor we een internationale instandhoudingsdoelstelling hebben. Het gaat om vleermuizen, Noordse woelmuizen, kamsalamanders, kustbroedvogels en steenuilen.

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Stichting Het Zeeuwse Landschap voeren de projecten uit die vooral het broedgebied van kustbroedvogels en het leefgebied van vleermuizen, kamsalamander, steenuil en de Noordse woelmuis verbeteren of uitbreiden. Voor vleermuizen worden winterverblijven en voorzieningen voor kraamkolonies gerealiseerd. Voor de kamsalamander worden vijftien nieuwe biotopen aangelegd of bestaande leefgebieden hersteld in aansluiting op bestaand leefgebied. De steenuil lift hier op mee. Er wordt nauw samen gewerkt met particuliere eigenaren. Particuliere erven worden in overleg met de eigenaar geschikt gemaakt als leefgebied van de kamsalamander. Dit betekent niet alleen winst voor de soorten, maar ook een verrijking van het landschap voor inwoners en recreanten.

Lees ook:Aandacht kwetsbare diersoorten!
Lees ook:Leefgebied voor uilen bij Perkpolder!
Lees ook:Overwinteringsplekken vleermuizen!
Lees ook:Subsidie Het Zeeuws Landschap!
Lees ook:Inspiratiekaart ‘De Groene Kanaalzone’ gratis verkrijgbaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>