Zeeuwse scholieren in finale Olympic Moves

Olympic Moves
VLISSINGEN – Ruim 6.000 middelbare scholieren uit heel Nederland gaan op vrijdag 9 juni in de finale van Olympic Moves de uitdaging aan om met hun school kampioen van Nederland te worden. In het Olympisch Stadion van Amsterdam mogen ook 4 van de 231 scholen uit Zeeland strijden om de prijzen. Ze hebben zich via regionale wedstrijden knap geplaatst voor de finale.

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan gedurende het schooljaar meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen deelnemen. Dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland.
De leerlingen komen uit in 15 verschillende sporten waarbij ook een aantal heel bijzondere sporten zoals ultimate frisbee, floorball, mini trampoline en streetdance. De overige sporten zijn atletiek, badminton, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, tennis, veldloop, voetbal en volleybal. Ook zijn er leerlingen van verschillende middelbare scholen betrokken in de organisatie op 9 juni, bijvoorbeeld als jurylid, Snapchat reporter en radiomaker.
Olympic Moves
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school, sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving (opnieuw) kennis te laten maken met verschillende sporten. Met Olympic Moves beleven jongeren plezier in het samen sporten, worden nieuwe vriendschappen gesloten en raken zij geïnspireerd om te blijven sporten. Docenten Lichamelijke Opvoeding signaleren positieve effecten op leerlingen door deelname aan Olympic Moves, zoals sociale integratie, meer zelfvertrouwen en omgaan met winnen of verlies.
Juvat Westendorp & Maartje Paumen
De landelijke finale wordt geopend in het Olympisch Stadion in Amsterdam met danser en acteur Juvat Westendorp. Meervoudig Olympisch hockeykampioene Maartje Paumen zal de vlam ontsteken. Na de opening verspreiden de deelnemers zich uit over 22 sportlocaties in Amsterdam. De dag wordt afgesloten in het Olympisch Stadion met een spectaculair eindconcert.
De activiteiten van de scholieren tijdens Olympic Moves The School Final zijn de hele dag live volgen via Olympic Moves Radio en de social media kanalen.

 

Deelnemende scholen aan Olympic Moves The School Final – Zeeland School Aantal leerlingen Het Goese Lyceum 4 Ostrea Lyceum 10 Scheldemond College 4 CSW Walcheren 10 4 28

Lees ook:Ostrea Lyceum winnaar Olympic Moves
Lees ook:Jongeren adviseren over bruinvissen in de Oosterschelde!
Lees ook:Alcoholvrije CSW!
Lees ook:Pontes, het Goese Lyceum aan de slag met versneld vwo!
Lees ook:Sport Doe Mee: Kennismaken met sport op de basisschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>