Unieke Vindplaats op stadswal

hulst vindplaats

HULST - In Hulst is een unieke Vindplaats in productie. Deze komt op het Brederodebolwerk, achter de Keldermanspoort. Het wordt een bijzondere speel- en ontmoetingsplek voor kinderen, maar zeker ook een amusante plek voor volwassenen.

Het project komt voort uit de wens van Wijkraad Hulst Binnenstad om een extra speellocatie te realiseren in de binnenstad van Hulst, waarbij de beleving van de stadswallen centraal staat. Deze wens – in combinatie met het project Versterk de Vesting waar de gemeente Hulst zich sterk voor maakt – hebben geleid tot de realisatie van de Vindplaats.

De Vindplaats is als het ware een plek waar archeologische vondsten bovengronds zijn gehaald. De kinderen beleven er al spelend onderdelen van de historie van Hulst. Centraal staat de Spaanse bezetting van Hulst. Er is in de Tachtigjarige Oorlog flink gevochten tussen de Spanjaarden en de Staatsen om Hulst in handen te krijgen. Het moge duidelijk zijn dat de Hulster stadswallen een lang verleden kennen en daarmee heel wat geheimen met zich meedragen.

Zowel voor inwoners als bezoekers wordt het een leuke plaats om te vertoeven en bezig te zijn.  Om de beleving van de Hulster historie een extra impuls te geven is het de bedoeling dat een interactieve kanonskogel (audiobol) wordt geplaatst die op verrassende wijze informatie verstrekt.

De Vindplaats wordt echt een unieke speeltuin. Geen standaard toestellen uit een catalogus. Alle onderdelen van de Vindplaats worden stuk voor stuk speciaal voor dit project gemaakt. Dat gebeurt door het lokale bedrijf PVB Zeeland uit Hulst. Zij hebben daarmee ruime ervaring. Ook voor bijvoorbeeld de Efteling en Plopsaland hebben zij het nodige gemaakt.

Het streven is om de Vindplaats vóór de Hulster Vestingdagen te kunnen openen. Die vinden plaats op zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2017.

Voor het totaalproject Versterk de Vesting is een subsidie aangevraagd bij het Europese POP/LEADER-programma.

Lees ook:Vrolijke opening van de Vindplaats
Lees ook:Spaanse helm verplaatst
Lees ook:Gratis parkeren!
Lees ook:Gratis parkeren!
Lees ook:Hulst mooiste vestingstad?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>