Website erfgoedplatform

ZIERIKZEE – Wethouder Jacqueline van Burg van Schouwen-Duiveland lanceert dinsdag 22 augustus om 15.15 uur de website van het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland, www.erfgoedschouwenduiveland.nl.

De lancering vindt plaats bij één van de meer dan 800 rijksmonumenten die de gemeente Schouwen-Duiveland op haar grondgebied heeft, namelijk de Sint Lievensmonstertoren in Zierikzee. De gemeente Schouwen-Duiveland staat op de 9e plaats in de Top Tien van grote monumentengemeenten in Nederland.

De oprichting van het platform was één van de tien actiepunten van de Nota Integraal Erfgoedbeleid van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Inmiddels is het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland verantwoordelijk voor de organisatie van Open Monumentendag op het eiland. De op zaterdag 9 september geopende monumenten en geplande activiteiten komen prominent op de nieuwe website te staan.

Ook de samenstelling en de doelstellingen van het Erfgoedplatform staan op de website evenals het meest actuele erfgoednieuws, informatie over de gemeentelijke erfgoedprijs en andere erfgoedonderwerpen zoals de gekrompen en verdronken dorpen.

Voorzitter Ria Geluk is er trots op dat de website in enkele maanden kon worden gerealiseerd en is de gemeente zeer erkentelijk voor het mogelijk maken van de website.

Lees ook:Open monumentendag ook op Schouwen-Duiveland!
Lees ook:Welk monument gaat u bezichtigen?
Lees ook:Ikhebeenband.nl
Lees ook:Gemeente Schouwen-Duiveland houdt 11 april Erfgoed Arena!
Lees ook:Gezocht: Monumenten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>