Herinrichting Brouwershaven

brouwershaven herinrichting

In opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de Lei in Brouwershaven heringericht. Op donderdag 24 augustus is er een inloopmoment gehouden waarbij aanwonenden waren uitgenodigd om hun reactie te geven op de twee concept ontwerpen of vragen te stellen over de herinrichting. Naar aanleiding van dit inloopmoment is er een definitief ontwerp gemaakt.

Planning

Voorafgaand aan de herinrichtingswerkzaamheden wordt, in opdracht van Delta, de laagspanning vervangen. Het vervangen van de laagspanning gebeurt door aannemingsbedrijf de Voogd en duurt ongeveer 5 weken. Aansluitend wordt de Lei heringericht, aan het einde van dit jaar zijn de werkzaamheden gereed.

Schouwen-Duiveland 

Binnen de bestaande ruimte is geprobeerd om zo goed mogelijk invulling te geven aan verschillende functies. Er is voor gekozen om het trottoir te laten vervallen. Hiervoor in de plaats komt een herkenbare rabatstrook. De bestrating van deze rabatstrook is in een afwijkend patroon en kleur uitgevoerd. Om parkeerruimte en groen te houden in De Lei is gekozen om de drempel te laten vervallen. Het plantvak tegenover de huidige drempel wordt aangepast zodat er extra parkeergelegenheid ontstaat. De extra parkeerplaatsen worden groen ‘ingepakt’. Het bestaande groen wordt in hoofdzaak grotendeels vervangen. De Elzenbomen in het midden blijven behouden en krijgen een ruimer plantvak, voedingspijlers en een wortelscherm. Hiermee wordt wortelopdruk voorkomen. Onder de bomen is gekozen voor een bloeiende onderhoudsarme heesterbeplanting. De kleinere perenbomen zijn in slechte staat en worden vervangen door een kleine boom, een bolvormige sierkers.

Uitvoering

Van der Cingel bestratingen voert de herbestrating uit en van de Velde groenverzorging zorgt voor de aanleg van de het groen.

Informatie

Voor vragen over de herinrichting kunt u contact opnemen met de heer L. Openneer bereikbaar op telefoonnummer 0111-452 446 of per e-mail [email protected]

Lees ook:Herinrichting Burgh-Haamstede!
Lees ook:Renovatie groen Schouwenbank e.o. Het groen in een deel van de wijk Poor
Lees ook:Extra drukte aanvragen paspoorten!
Lees ook:Verdachte personen!
Lees ook:Onderzoek zondagsopenstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>