Innovatiecongres van ‘Our Democratic Europe’

 

health inivations

MIDDELBURG – Het innovatiecongres van ‘Our Democratic Europe’ (ODE) vindt 30 september plaats in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Tijdens deze middag presenteren Nederlandse spraakmakende kunstenaars en ontwikkelaars hun innovatieve producten. De onderwerpen zijn Creative Design en Health & Vitality. De presentaties zijn vrij toegankelijk en in het Nederlands. Iedereen is welkom.

Wat is Our Democratic Europe?

ODE is een Europees project waarbij jongeren tussen 14 en 18 jaar opgeleid worden tot echte ambassadeurs. Zij volgen seminars over onderwerpen als onderwijs, klimaatverandering, armoede en innovatie om vervolgens samen in debat te gaan. De resultaten worden gebundeld in het ‘Red Book’ dat in januari 2018 wordt overhandigd aan de Europese Commissie. De jongeren komen uit Denemarken, Polen, België en Nederland. Zeeland wordt hierbij vertegenwoordigd door 14 enthousiaste leerlingen van Nehalennia, Scheldemond en CSW.

Sprekers

Tijdens het regionale congres laten diverse innovators showcases zien over de thema’s Creative Design en Health & Vitality. De middag begint met het collectief Das Leben am Haverkamp en Alissa Rees. Nick Mampaey en Arend Roos zijn de sprekers over Health & Innovation. Het wordt een middag waarbij uitwisseling van kennis en inzichten voorop staat.

Programma

Het programma start om 13.00 uur met de opening en toelichting over ODE. Hierna volgen twee showcases met als onderwerp Creative Design. Na een korte pauze begint om 14.20 uur de tweede ronde; Health & Vitality. Het congres wordt gezamenlijk afgesloten om 15.20 uur. Meer informatie over het programma en aanmelding aanwezig te willen zijn:www.dezb.nl.

 

 

 

Lees ook:Club VIEF houdt open middag!
Lees ook:Zeeuws Innovatie Evenement!
Lees ook:Dag van de Politiek: Jongeren vs. Cultuur!
Lees ook:Debatlle Jongerenraad Goes!
Lees ook:Gezocht: Een 60-plusser die korte metten maakt met de vooroordelen rondom oudere medewerkers.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>