21 minuten praten over kindermishandeling

kindermishandeling

MIDDELBURG - Als start van de Week tegen Kindermishandeling op maandag 20 november vindt er in de Foyer van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg een 21 Minuten-bijeenkomst plaats van 11.55 tot 12.16 uur.

21 Minuten word verzorgd door Ted Kloosterboer en Naomi Dessaur. Ted is directeur van Stichting Praat en is zelf ervaringsdeskundige. Naomi Dessaur werkt vanuit Dessaur Trainingen en is expert in de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld. Zij traint professionals hoe zij mishandeling kunnen signaleren, zorgvuldig kunnen handelen om het vervolgens bespreekbaar te maken.

In deze 21 minuten vertellen ervaringsdeskundigen wat veiligheid en onveiligheid voor hen als kind betekende. Bezoekers krijgen de unieke kans om uit eerste hand te horen hoe een mishandeld, verwaarloosd of misbruikt kind zich voelt en wat het nodig heeft.

21 Minuten gaat over jou: wat kun jij als docent, arts, ouder, oom, sportcoach, hulpverlener, ambtenaar of buurvrouw doen om een kind dat eerder niet werd opgemerkt, eindelijk te zien en tot steun te zijn?

21 Minuten is een landelijk evenement dat iedereen oproept om dit belangrijke onderwerp te bespreken met collega’s, familie, vrienden en buurtgenoten aan de hand van 21 tips en gespreksthema’s.

De bijeenkomsten vinden plaats op diverse locaties in het land, om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

21 Minuten wordt gesteund door Augeo Foundation en maakt onderdeel uit van de Week tegen Kindermishandeling.

Voor meer informatie over de bijeenkomsten:

http://dessaurtrainingen.com/21-minuten/

 

https://www.facebook.com/21minuten2017/

Twitter (#21minuten2017)

Lees ook:Week tegen kindermishandeling!
Lees ook:Van Rijn: meldcode kindermishandeling minder vrijblijvend!
Lees ook:Rol leidinggevenden cruciaal in voorkomen burn-outs!
Lees ook:Vroegtijdig signaleren van kindermishandeling van levensbelang!
Lees ook:Alcohol & Jongeren: preventie, voorkomen en gevolgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>