Aardgasvrij wonen?

zb

MIDDELBURG – Het gasverbruik moet ook in het Zeeuwse in 2030 fors minder zijn. Is de aanschaf van een nieuwe cv-ketel nog aan te bevelen? Of is het slimmer om nu al (stapsgewijs) te kiezen voor duurzame verwarming? Deze vragen staan centraal op de informatieavond op maandag 6 november van 19.45 tot 22.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

Voor huurders en woningeigenaren

Voor veel mensen leidt de overgang naar aardgasvrij verwarmen tot flinke veranderingen in hun huur- of koophuis. In welke situatie is het verstandig om alles in één keer aan te pakken of is het beter het aardgasvrij maken stap voor stap te (laten) doen? En hoe gaan de woningbouwcoöperaties aardgasvrij wonen aanpakken en wat gaat dit betekenen voor huurders?

Programma

Tijdens deze informatieavond zullen diverse (ervarings-)deskundigen vertellen over het waarom van aardgasvrij verwarmen, en hoe bewoners het aardgasvrij maken van het huis slim kunnen aanpakken.

Na korte inleidingen volgen er workshops met sprekers van Marsaki, Zeeuwind, Morgen Wonen, RWS Partner in Wonen, Dubourgraaf en Bouwbedrijf  Adriaanse. Er zijn workshops voor bewoners van huurhuizen, voor eigenaren van een ouder huis (bijna volgeboekt), voor eigenaren van een huis na 1980 (bijna volgeboekt) en voor geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning.

Meedoen

Inschrijven kan via het aanmeldformulier op www.zmf.nl

Meer informatie en programma: www.energiezeeland.nl

 

De informatieavond wordt georganiseerd door Energie Zeeland en het Energieservicepunt (ESP) Zeeland. Energie Zeeland is een samenwerking van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZMf en Provincie Zeeland. ESP Zeeland  is een samenwerking van Zeeuwind, het Zeeuws Klimaatfonds en ZMf.

Lees ook:Het Warmte Effect
Lees ook:Bespaar geld en energie!
Lees ook:Bespaar geld en energie!
Lees ook:Overeenkomst Green Deal
Lees ook:Investeren in windmolens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>