Winnaars SURF Onderwijsawards

VLISSINGEN – Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de SURF Onderwijsawards uitgereikt aan mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie. De winnaars van 2017 zijn programmadirecteur onderwijsinnovatie bij Hogeschool Utrecht Pieter Cornelissen, CIO HZ University of Applied Sciences Jacco Jasperse, projectleider bij SURF en Een Leven Lang Leren Academie Hester Jelgerhuis (postuum) en docent software engineering aan de TU Delft Felienne Hermans. De vier changemakers zijn volgens hun collega’s degenen die met de inzet van ICT-middelen het onderwijs naar een hoger plan tillen en daarmee voor anderen de weg banen naar effectiever en efficiënter onderwijs.
Tijdens de SURF Onderwijsdagen overhandigde Paul Rullmann, voorzitter SURF ledenraad en juryvoorzitter van de Onderwijsawards een ‘trofee’ aan de winnaars. Bij elk van de winnaars heeft Rullmann uitgebreid stilgestaan bij de bijdragen die zij ieder leveren aan het onderwijsveld in binnen- en buitenland.
Pieter Cornelissen – Bestuurder
Pieter Cornelissen heeft in zijn rol als programmadirecteur onderwijsinnovatie bij Hogeschool Utrecht een visie op onderwijs ontwikkeld waarin cocreatie, blended learning en gepersonaliseerd leren centraal staan. Daarnaast leidt hij een innovatieprogramma dat het studenten en professionals mogelijk maakt zelf regie te voeren over hun onderwijsproces. Cornelissen creëert draagvlak voor de onderwijsvisie van de HU, legt verbindingen op bestuurlijk, strategisch en operationeel niveau en is een grote inspiratiebron voor zijn medewerkers en medebestuurders. Pieter Cornelissen staat zowel binnen als buiten de HU bekend als een man met een scherpe visie.
Jacco Jasperse – ICT-professional
Als CIO bij HZ University of Applied Sciences werkt Jacco Jasperse aan gepersonaliseerd onderwijs: niet met de inzet van één groot onderwijsinformatiesysteem maar juist door losse componenten die met elkaar integreren. Jasperse zet zich al twintig jaar in voor de ambitie van de HZ om de persoonlijke hogeschool te realiseren door middel van een  flexibele, componentgebaseerde digitale leer- en werkomgeving. Jasperse is daartoe steeds in dialoog met studenten, docenten en andere bij het onderwijs betrokken medewerkers. Jacco Jasperse is zeer gedreven en draagt met overtuiging zijn visie over ICT-ondersteuning van het onderwijs uit.
 
Hester Jelgerhuis – Onderwijsprofessional
Hester Jelgerhuis (1975-2017) was als projectleider bij SURF en Een Leven Lang Leren Academie een bevlogen voorvechter van open onderwijs. Zij richtte de special interest group Open Education op en bracht met hen trendrapporten uit over open en online onderwijs tussen 2011 en 2016. Aan deze trendrapporten is veelvuldig gerefereerd in wetenschappelijke papers en beleidsdocumenten van instellingen voor hoger onderwijs, de Nederlandse overheid en de Europese Unie. Hester Jelgerhuis was een visionair en internationaal liaison in de volle breedte van het onderwijs en op meerdere lagen in de onderwijsorganisatie: politiek, bestuur, docent en student.
Felienne Hermans – docent
Docent software engineering en wetenschapper aan de TU Delft Felienne Hermans zet zich in voor programmeeronderwijs aan kinderen, met een combinatie van online en campus onderwijs. Hermans doet onderzoek naar programmeeronderwijs, begeleidt afstudeerders en promovendi en is betrokken bij vele projecten rondom coderen en kinderen. Met totaal 250.000 learners in haar MOOC’s reikt het werk van Hermans veel verder dan de TU Delft. Felienne Hermans doceert op originele, innovatieve en vernieuwende wijze Delftse studenten, kinderen en docenten in Nederland en daarbuiten en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ICT-skills van toekomstige studenten wereldwijd.
De SURF Onderwijsawards
De SURF Onderwijsawards worden sinds vorig jaar uitgereikt aan changemakers in onderwijsvernieuwing. Dit gebeurt tijdens de SURF Onderwijsdagen te Rotterdam. De jury heeft uit alle inzendingen op basis van een aantal criteria in elk van de vier categorieën een winnaar geselecteerd. In de jury zitten SURF voorzitter Paul Rullmann, Christien Bok (programmamanager Onderwijsinnovatie met ICT, SURF) en de drie winnaars van 2016 Farshida Zafar (EUR), Jan Haarhuis (UU) en Anka Mulder (TU Delft).
De SURF Onderwijsawards worden jaarlijks uitgereikt aan een docent, ICT-professional, onderwijsadviseur en bestuurder. De winnaars dragen volgens hun collega’s het meest bij aan onderwijsvernieuwing met behulp van ICT en zijn een inspiratie voor anderen.
-*-*-*-*-
Over SURF
SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-scholen, onderzoeksinstellingen en de universitaire medische centra samen aan ICT-voorzieningen én ICT-vernieuwingen. Hierdoor beschikken studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers onder gunstige voorwaarden over de beste ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. SURF heeft zijn activiteiten onderbracht in drie werkmaatschappijen: SURFmarket, SURFnet en SURFsara.
Meer informatie op www.surf.nl

Lees ook:Jasperse over Karla Peijs: Ze heeft stuk of tien bijbaantjes!
Lees ook:Reünie Pieter Zeeman school
Lees ook:Zeeuwse studenten goedkoper uit
Lees ook:Peijs snoert Jasperse de mond met dik jaarverslag!
Lees ook:Afscheid Goese raadsleden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>