Hulster gemeentebegroting

HULST – De gemeenteraad van Hulst stelde afgelopen week de begroting 2018 vast. De begroting van de gemeente Hulst is sinds vorig jaar niet alleen nog maar een dik boekwerk met veel cijfertjes. De gemeentebegroting is digitaal toegankelijk gemaakt en wel zo dat er op een aangenamere manier kennis kan worden gemaakt met de financiën van de gemeente.

Informatie over de gemeentebegroting van Hulst is te vinden op de begrotingswebsite  (HIER LINK NAAR: https://hulst.begrotingonline.nl/begroting-2018)

Een gemeentewoordvoerder: “Op deze begrotingswebsite wordt de begroting van Hulst op een totaal andere manier gepresenteerd dan in het gebruikelijke boekwerk.

Op de website komen ook de burgemeester en de wethouders aan het woord. Zij geven elk voor hun portefeuille aan wat de speerpunten voor 2018 zijn en wat het allemaal kost.

De begroting 2018 bestaat uit acht programma’s. Per programma worden de inkomsten en uitgaven weergegeven. Daarnaast staat er per programma wat de gemeente in het betreffende jaar wil bereiken en wat er zal worden gedaan om dat te bereiken. Dit alles in hapklare brokken.

Zo is bijvoorbeeld te zien hoeveel de gemeente bijvoorbeeld betaalt voor de afvalinzameling; maar ook hoeveel de gemeente daarvoor aan belasting incasseert van haar inwoners. Wat kost bijvoorbeeld het cameratoezicht in de binnenstad? En hoeveel is de gemeente jaarlijks kwijt om alle circa 6.800 lichtmasten in de gemeente brandende te houden?  En zo’n bibliotheek, hoeveel gemeenschapsgeld wordt daaraan besteed?

Het gemeentebestuur van Hulst is van mening dat inwoners het recht hebben om op duidelijke wijze te kunnen zien hoe de gemeente haar geld besteedt. Een gemeente met goed geïnformeerde inwoners is een pre. Want een goede gemeente maak je samen.”

Lees ook:Begroting gemeente Hulst uit de “boeken”!
Lees ook:Hulst: Begroting 2017 biedt ruimte & perspectief!
Lees ook:Begrotingskrant in de bus!
Lees ook:Bevolkingsopbouw gemeente Hulst!
Lees ook:Bezuinigingen Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>