Meer gescheiden Zeeuwse mannen

VLISSINGEN – 11 van de 13 Zeeuwse gemeenten hebben een hoger percentage gescheiden mannen dan het landelijke gemiddelde. Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw In Zeeland is dit 55%. Dit blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, waarbij data van het CBS uit verschillende bestanden naast elkaar is gelegd.

Reimerswaal is de meest gelijke gemeente van Zeeland, hier is slechts 50,47 procent van de gescheiden inwoners vrouw. Veere (52,29% en Schouwen-Duivenland (52,33%) zijn daarna de gemeenten met de meest gelijke verdeling.

Slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen

In heel Nederland zijn er slechts 5 gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. De top 3 gemeenten met de meeste gescheiden mannen liggen opvallend genoeg allemaal in de provincie Groningen. In de gemeente De Marne wonen de meeste gescheiden mannen (50,37 procent), gevolgd door Bellingwedde (50,27 procent) en Grootegast (50,25 procent). Baarle-Nassau (NB) en Menameradiel (FR) zijn de overige gemeenten waar meer gescheiden mannen dan gescheiden vrouwen wonen.

Middelburg de meeste gescheiden vrouwen

Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw. In Zeeland zijn er slechts 2 gemeenten (van de 13) waar een hoger percentage gescheiden vrouwen woont. In Middelburg wonen procentueel gezien de meeste gescheiden vrouwen (60,77%). De andere gemeente die boven het landelijk gemiddelde zit is Goes (59,3%)

Vlissingen heeft de meeste gescheiden inwoners

Van alle Zeeuwse gemeenten heeft Vlissingen de dubieuze eer om de meeste gescheiden inwoners te herbergen. 11,7 procent van de inwoners is hier gescheiden. De top 5 met meeste gescheiden inwoners wordt verder aangevuld door Noord-Beveland (11,1 procent), Terneuzen(10,5%), Goes(10,3%) en Middelburg (10,1%). Reimerswaal heeft juist de minste gescheiden inwoners (6,6%).

Meer informatie omtrent het onderzoek kan worden gevonden op: https://www.gecertificeerdemediators.nl/blog/gescheiden-mannen-vrouwen-zeeland/

Lees ook:Minder inwoners gemeente Hulst!
Lees ook:Minder inwoners Hulst!
Lees ook:Mee inwoners Hulst
Lees ook:Inwoneraantal Hulst stabiel!
Lees ook:Aantal inwoners gemeente Hulst stijgt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>