Stroom getijdencentrale Tocardo naar DELTA-klanten

delta


MIDDELBURG – DELTA neemt de komende jaren alle groene stroom af die door de Tocardo-getijdencentrale in de Oosterscheldekering wordt opgewekt. De getijdencentrale, die met vijf turbines elektriciteit opwekt uit de getijdenstromen eb en vloed, produceert stroom voor zo’n 1.000 h- uishoudens. De stroom van de getijdencentrale wordt toegevoegd aan de 100% groene stroom die DELTA aan zijn klanten levert
DELTA en Tocardo zijn een samenwerking overeengekomen voor meerdere jaren. Met de afname van de getijdenstroom zorgt de energieleverancier ervoor dat de stroom in Zeeland blijft en bij zijn Zeeuwse klanten terecht komt.
Roel Meijerink, directeur Energie van DELTA, hecht groot belang aan de stroom uit de getijdencentrale: “Getijdenstroom heeft een enorme potentie. Het heeft namelijk een hele hoge voorspelbaarheid. Het is daarom een uitermate betrouwbare en continue bron van energie en een logische, natuurlijke aanvulling op energie uit wind en zon. Het past uitstekend bij de uitstraling van DELTA als écht Zeeuwse groene energieleverancier. Wij zijn blij met deze overeenkomst én met de zekerheid die dit biedt aan de pionier op het gebied van getijdenstroom, Tocardo. Hun drive om getijdenenergie groot te maken is opmerkelijk en lovenswaardig.”
Hans van Breugel, CEO Tocardo: “De stroom die we in Zeeland opwekken met onze getijdencentrale blijft in Zeeland. We zijn trots op de samenwerking met DELTA. Doordat DELTA alle groencertificaten van de groene stroom die we opwekken afneemt, ondersteunt DELTA actief onze groeiambitie op het gebied van getijdenstroom. Ook zij geloven in getijdenenergie als onuitputtelijke bron van groene elektriciteit en dragen dat als een echte ambassadeur uit. Dat sterkt ons in onze toekomstplannen. Die toekomstplannen omvatten onder meer uitbreiding van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.”

Lees ook:Zeeuwse stroom & Greenchoice!
Lees ook:Qurrent neemt 4 windmolens in gebruik!
Lees ook:DELTA, PZEM, Enduris… wie doet nu wat?
Lees ook:Zeeuws energieakkoord
Lees ook:Getijdenenergie Zeeland vandaag op RTL7!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>