Politie plukt Zwollenaar in Westerscheldetunnel van zijn fiets

MIDDELBURG – De veerboot pakken vond hij blijkbaar maar niets, en dus reed gisteren een 39-jarige Zwollenaar op zijn dooie gemak op zijn fiets de Westerscheldetunnel in. Dat de tunnel 6,6 kilometer lang is en er een maximum snelheid van honderd kilometer per uur geldt, deerde de man blijkbaar niet.
De tocht door Nederlands langste tunnel helemaal afmaken, is de Zwollenaar niet gelukt. Veiligheidscamera’s kregen de avontuurlijke fietser al snel in het vizier. Politieagenten plukten de man halverwege de tunnel van zijn rijwiel. De tunnel was toen al afgesloten voor alle verkeer.
Ook met de politie in zijn kielzog liet de fietsende Zwollenaar zich van zijn hardleerse kant zien, want in eerst instantie negeerde hij de stoptekens van de politie. Toen hij na een duidelijke sommering van de agenten zijn fiets dan toch tegen de tunnelwand parkeerde, beweerde hij vervolgens nergens te hebben gezien dat er een fietsverbod in de tunnel geldt. De agenten waren niet onder de indruk van die uitleg, laadden de fiets in de politieauto en namen de Zwollenaar mee naar het tolplein. Daar kon hij zijn fietstocht naar Zwolle voortzetten, wel met een bekeuring van 95 euro op zak.

Lees ook:De plek…..(8) Westerscheldetunnel, Terneuzen!
Lees ook:Hoogbejaard echtpaar steelt…..worteltjes!
Lees ook:Spookrijdster Westerscheldetunnel!
Lees ook:Snelheidscontrole Middelburg!
Lees ook:Vier mannen gearresteerd voor diefstal van één fiets in Vlissingen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Politie plukt Zwollenaar in Westerscheldetunnel van zijn fiets

  1. Ron

    Welke veerboot? O die 50 km verderop die een paar keer per jaar vaart?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>