Middelburgse scholieren leveren pistolen, wurgstokjes en messen in

vlindermesMIDDELBURG – De inleveractie tijdens het project Middelburg Loopt Wapenvrij heeft de politie op scholen verschillende wapens opgeleverd. De politie heeft de inleverkluizen op de scholen opgehaald. Hierin zaten onder meer alarmpistolen, balletjespistolen, wurgstokjes, een katapult, een vlindermes en diverse andere messen.

Naast deze echte wapens zijn nog voorwerpen ingeleverd die als wapen kunnen dienen, zoals een speelgoedpistool, erwtenschieters, een passerpunt, een afgebroken schaar en delen van ijzerzaagjes. Deze spullen zijn eventueel bestemd om iemand mee te verwonden of te bedreigen. Ook deponeerden scholieren vuurwerk en laserpennen in de inleverkluizen.
De inleveractie geeft volgens de politie een beeld dat in Middelburg niet echt sprake is van een groot probleem, maar het bevestigt wel dat wapenbezit ook in Zeeland voorkomt.
Op 3 november zijn negen wapen inleverkluizen op de deelnemende scholen geplaatst. De politie wil jongeren tijdens het project bewust maken van de gevaren van het dragen van een wapen. De politie hoopt dat jongeren er onderling over praten, op school, maar ook thuis met ouders, en ze zo aan het denken te zetten. De politie zal in de toekomst onaangekondigde controles op wapenbezit onder jongeren houden.

Lees ook:Verboden wapenbezit!
Lees ook:Pistool gevonden
Lees ook:Stappers ongewapend de kroeg in
Lees ook:Arrestaties vanwege drugs- en wapens!
Lees ook:Politie neemt wapens in beslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>