Eneco Tour!

eneco tour

TERNEUZEN – Terneuzen is op zondag 10 en maandag 11 augustus weer gastheer van de Eneco Tour. Op zondag 10 augustus presenteren de wielerploegen zich in de stad. Op maandag 11 augustus volgt een etappe door Zeeuws-Vlaanderen met zowel start als finish in Terneuzen. Nabij de finish aan de Binnenvaartweg komen twee grote vidiwalls te staan waarop bezoekers de wedstrijd vanaf 15.00 uur live op Sporza TV kunnen volgen.

 De Zeeuws-Vlaamse etappe van de Eneco Tour op maandag 11 augustus 2014 moet voor iedereen prettig en vooral veilig verlopen. Voor de veiligheid van renners, begeleiders en publiek is het nodig om een aantal verkeersmaatregelen te treffen. De organisatie probeert overlast voor omwonenden en ‘gewoon’ verkeer zoveel als mogelijk te beperken.

De organisatie rekent hierbij op uw begrip voor de noodzakelijke maatregelen. Ook rekent zij op sportieve medewerking bij het tegenhouden van verkeer uit zijwegen op kruisingen en splitsingen.

Bekend is dat het medio augustus volop oogsttijd is en langzaam landbouwverkeer onvermijdelijk. Toch wordt agrariërs en loonbedrijven gevraagd enigszins rekening te houden met de passage van de renners. In het verkorte tijdschema hieronder is te zien om hoe laat het peloton waar passeert.

Niet parkeren langs het parcours

De eerste etappe van de Eneco Tour is 183 kilometer lang en slingert door heel Zeeuws-Vlaanderen. De koers passeert in vele Zeeuws-Vlaamse dorpen. Heel de dag overal alle straten afsluiten is niet nodig, maar op het moment dat renners passeren, moet de weg natuurlijk wel helemaal vrij zijn.

  • Bewoners en publiek worden verzocht geen auto’s te parkeren op of langs het parcours.
  • Ruim voor de renners passeren, worden straten afgezet en vrijgemaakt door motorrijders van landelijke politiediensten, verkeersregelaars of op andere wijze.
  • Als de karavaan voorbij is, worden afzettingen opgeheven. Daarna kan er weer gewoon geparkeerd worden.
  • Volg aanwijzingen van politie en verkeersregelaars voor, tijdens en na de koers strikt op.

Parkeren in Terneuzen, wegafsluitingen en vervoer

Naar verwachting zal de Eneco Tour behoorlijk wat verkeersdrukte met zich mee brengen. De binnenstad van Terneuzen is op zondag 10, maar zeker op maandag 11 augustus moeilijk bereikbaar. Parkeren in de binnenstad is beperkt mogelijk. Voor opbouw van de finishlocatie wordt het gedeelte van de Binnenvaartweg tussen de Noord– en Zuidbrug op zondag 10 augustus van 11.00 tot 16.00 uur afgesloten. Op maandag 11 augustus wordt het finishgedeelte vanaf de Nieuwstraat tot de Schependijk/Kennedylaan afgesloten van 13.30 tot 17.00 uur. Inwoners uit Terneuzen zelf wordt aangeraden zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het centrum of de finishlocatie aan de Binnenvaartweg te komen.

Openbaar vervoer

Terneuzen is op 10 en 11 augustus met openbaar vervoer bereikbaar. Wel komen in Terneuzen tijdelijk enkele bushaltes te vervallen (o.a. Stadhuisplein en Scheldeboulevard, bij Brasserie Westbeer). Busmaatschappij Veolia zal dit tijdig aankondigen bij de betreffende haltes. Op 11 augustus kunnen de bussen in heel Zeeuws-Vlaanderen door de Eneco Tour kleine vertragingen oplopen.

Sluizencomplex Terneuzen

De Noordbrug – Oostsluis aan de Binnenhaven in Terneuzen wordt op maandag 11 augustus van 12.00 tot 17.30 uur afgesloten voor alle verkeer. Automobilisten die richting West Zeeuws-Vlaanderen rijden, kunnen via de Schependijk/Kennedylaan wel gebruik maken van de Zuidbrug – Oostsluis.

Eneco Kids Ride

Iets wat u ook zeker niet mag missen op maandag 11 augustus is de Eneco Kids Ride, waarbij oud wereld– en Olympisch kampioene Leontien van Moorsel samen met de Zeeuws-Vlaamse jeugd enkele rondjes over het parcours bij de finish zal rijden. Een ware happening voor jong en oud. De Kids Ride begint omstreeks 14.25 uur en duurt ongeveer een half uurtje.

Zie schema doorkomsten op: www. terneuzen.nl

Lees ook:Zeeuws parcours Eneco Tour bekend!
Lees ook:Eneco Tour vandaag in Middelburg!
Lees ook:Eneco Tour in Middelburg!
Lees ook:Win een shirt van de Eneco Tour!
Lees ook:Tijdelijke wegafsluiting vanwege Eneco Tour!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>