ZeeuwseCultuur (1): Acts Klomppop Ovezande bekend!


OVEZANDE – Toegeven: Verschillende optredende acts van Klomppop komen van buiten de provincie Zeeland. Echter, Klomppop op zich past zeker-te-weten in deze eerste aflevering van de nieuwe wekelijkse rubriek: ZeeuwseCultuur. Het festival is een begrip in het Zeeuwse en ook talenten uit de provincie treden er op. De Kraaien zullen donderdag 9 mei gaan optreden tijdens de 33e editie van Klomppop op sportpark De Fazant in Ovezande.

De line-up bestaat verder uit:
Douwe Bob
Jo Harman
Milkbar
Tenement Kids

Online voorverkoop early bird tickets loopt via www.klomppop.nl
Er zijn 200 kaarten beschikbaar voor 15 euro per stuk.

Voorrondes talentcompetitie Spectra in Podium De Klomp:
18 januari – DJ-editie met special act Chili Con Fusion
15 februari – special act Mattanja Joy Bradley
15 maart – special act The Dirty Daddies

De ongein en keiharde beats van de gemaskerde Haagse heren van De Kraaien met overduidelijk Haags accent kom je tegenwoordig overal tegen. Hun hit “Ik Vind Je Lekker” staat zelfs in de top 10 van meest aangevraagde platen voor Serious Request. De schokkerende aanpak van deze eigenzinnige kostgangers is niet aan iedereen besteed. Op festivals als Klomppop is voor een opruiende rock ’n roll show wel een podiumplekje vrij.

Zo’n zelfde podiumplek is er ook voor beginnende Zeeuwse bands. Via de talentcompetitie Spectra wordt daarom gestreden. Twee van de vijf voorrondes zijn al geweest. Steeds vier bands spelen in Podium De Klomp om een plaats in de finale op zaterdag 13 april. Aan elke Spectra avond wordt een special act gekoppeld. In januari is dat Chili Con Fusion, een combinatie van een liveband en DJ-set. In februari komt singersongwriter Mattanja Joy Bradley het talent ondersteunen en bij de voorronde van maart wordt spetterend afgesloten met The Dirty Daddies, een nieuwe cover spektakelband met onder andere Laurens Troost en Hubrecht Eversdijk in de gelederen.

De Kraaien

De Kraaien, we hebben het over de gemaskerde heren Prins Clit in Paanham, Neurbert el Halt & Bernd Ganzebev. Met hun onnavolgbare teksten op hun keiharde beats weet je soms niet of ze het nou menen of dat je in de zeik wordt genomen. Vermakelijk is het in ieder geval. En oh oh, wat ziekelijk hard zijn die beats. Afgelopen zomer trokken ze door het Nederlandse festivallandschap met hun opruiende show vol entertainment en rock & roll. Onlangs tekenden ze bij platenmaatschappij EMI. Ik ben bang dat we in de toekomst nog een hoop ongein en vuige beats kunnen verwachten van deze eigenzinnige Haagse groep.

Douwe Bob

Bekend als winnaar van het TV-programma “De Beste Singersongwriter Van Nederland” en de opvolgende hit “Multicoloured Angels”. Met een begeleidingsband die het eerder prima deed bij Tim Knol verkoopt hij binnen enkele dagen zijn complete clubtour uit en dat zelfs zonder album. Dat debuut van de jonge zanger komt uit rond Klomppop.

Jo Harman

De mensen die eerder Dana Fuchs en Joe Bonamassa groot zagen worden zijn er stellig van overtuigd dat de Britse Jo Harman minstens hetzelfde voorland heeft. Het regent voorprogramma’s in de grotere zalen van Nederland (HMH, Paradiso, Oosterpoort) en het gaat niet lang duren voordat ze zelf een headliner is. Ze gaat van kleine liedjes naar groteske powerballads. Dit wordt een optreden waarvan je later gaat zeggen dat je er nog bij was op Klomppop.

Milkbar

Dankzij hun hitje “Accidents” kregen ze het stempel “3FM Serious Talent”. Dat merk is enigszins aan inflatie onderhevig. Deze naam bleef bij opmerkelijk veel luisteraars wel hangen en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de catchy popsongs van de band. Tuurlijk kom je dit meeslepende geluid vaker tegen in de business, maar dat wil niet zeggen dat het niet heel erg lekker is om live mee te brullen op een festival.

Tenement Kids

Zelf hadden ze AC/DC voor ogen maar ik hoorde in “All Night Train”, het openingsnummer op hun tweede album, vooral veel Springsteen en Gaslight Anthem. Ze laten rock, punk, blues en southern rock samenvloeien en OOR noemt het dan on-Nederlands goed.
Weet u ook een leuk Zeeuws cultuur onderwerp voor ZeeuwseCultuur? Mail ons dan de informatie en eventueel een foto vrij van copyright en/of YouTube-filmpje naar: [email protected]

Lees ook:DeWolff en The Deaf op Klomppop 2013!
Lees ook:Klomppop 2015 brengt Birth Of Joy en Def P & Beatbusters!
Lees ook:Internationaal en Zeeuws talent op Klomppop!
Lees ook:Programma Klomppop nu compleet!
Lees ook:Bijna Klomppop!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>