Thermphos moet 50.000 euro betalen voor te hoge uitstoot cadmium!

VLISSINGEN-OOST – Fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost heeft op 15 maart te veel cadmium uitgestoten. Het bedrijf stootte 0,06 milligram per kubieke meter cadmium uit in plaats van de maximaal toegestane 0,05 milligram. Omdat Thermphos eerder al een last onder dwangsom kreeg voor het overschrijden van de cadmiumnorm, moet Thermphos € 50.000 betalen. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zeeland dinsdag 26 juni besloten.

Handhaving
Een last onder dwangsom is een middel om een bedrijf te houden aan een norm in een vergunning. Voor de uitstoot van cadmium geldt sinds 2 november 2010 een norm van 0,05 milligram per kubieke meter uitgestoten gassen. Thermphos heeft op 8 november 2011 een last onder dwangsom opgelegd gekregen omdat het bedrijf de cadmiumnorm had overschreden. Daarom moet Thermphos per overtreding een dwangsom van € 50.000 betalen tot een maximum van € 200.000. De overschrijding van 15 maart is de tweede sinds de oplegging van de last onder dwangsom. Op 9 januari was de uitstoot van cadmium bij Thermphos ook 0,01 milligram per kubieke meter te hoog.

Lees ook:DOW de fout in!
Lees ook:Leren ze het nooit? Thermphos blijft dioxine uitstoten
Lees ook:Thermphos: In november 12x meer dioxine dan landelijke norm uitgestoten!
Lees ook:Thermphos blijft dioxine uitstoten
Lees ook:Thermphos krijgt nu dagelijks controle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>