Maakt politie einde aan Vlissings asielzoekers kunstproject Tinkebell?

rené roep
VLISSINGEN – “De kans dat burgemeester René Roep van Vlissingen de 2 vluchtelingen deze week op straat zet is nu erg groot. Wie helpt? Ze zitten op de Zeilmarkt”,aldus kunstenares Tinkebell maandagavond.

De uitgeprocedeerde asielzoekers zitten in een soort houten tuinhuisje en waren een opvallend onderdeel van het recente Bevrijdingsfestival.Maar Tinkebell wil ze nog een maand laten zitten. Dat mag niet van de gemeente Vlissingen zonder bouwvergunning. Tinkebell stelt dat er een mondelinge overeenkomst is. Roep vindt het triest dat dit kunstproject van Tinkebell over de rug van de asielzoekers gaat. De kans bestaat dat de politie het illegale huisje met de asielzoekers gaat ontruimen. Een woordvoerder van de Cultuurwerf die het Bevrijdingsfestival programmeert: “Uitspraak burgemeester Vlissingen: De Cultuurwerf is verplicht om het kunstproject van Tinkebell voor 21.00 uur af te breken.”

Lees ook:Bevrijdingsfestival Vlissingen!
Lees ook:Bevrijdingsfestival!
Lees ook:Festival Onderstroom op tv
Lees ook:Zeeuwse meningen (29): Asielzoekers welkom op de sportvelden?
Lees ook:Aardige binnenkomer Vlissingse burgemeester René Roep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>