Man met nepvuurwapen in de boeien!


HULST -In zijn woning is vrijdagmorgen een 21-jarige automobilist uit de gemeente Hulst aangehouden door de politie.

Hij wordt ervan verdacht afgelopen dinsdag een andere automobilist te hebben bedreigd met een ‘vuurwapen’. Tussen beiden was irritatie ontstaan over een inhaalmanoeuvre waarbij de 21-jarige man het ‘vuurwapen’ liet zien. Maar vrijdagochtend bleek dat het ging om een balletjespistool dat echter niet van echt te onderscheiden is. De eigenaar deed hiervan afstand. Hij is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Nepvuurwapens verboden

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens dat ze om die reden in ons land verboden zijn. Toch zijn deze wapens in de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee gemakkelijk verkrijgbaar. Wie in het buitenland zo’n wapen aanschaft, loopt in Nederland het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Lees ook:Grote politie-inzet door nepvuurwapen!
Lees ook:Gewapende jongen!
Lees ook:Jongen gearresteerd met speelgoedwapen!
Lees ook:Decemberspecial (2): Levensgevaarlijke nepvuurwapens!
Lees ook:Mini-Rambo (16) Tholen opgepakt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>