Inbraak en heling voorkomen? Wat kunt u zelf doen?


TERNEUZEN – De politie doet er veel aan om te voorkomen dat u slachtoffer van inbraak wordt. Toch komen woninginbraak en heling (het doorverkopen van de gestolen spullen) vaak voor. Met een aantal maatregelen kunt u zelf de kans op een inbraak verkleinen en heling tegengaan.

Inbrekers gebruiken verschillende methoden om in te breken. Over het algemeen willen ze binnen enkele minuten in uw woning zijn. Lukt dit niet, dat zullen ze al snel een ander huis kiezen. Extra sloten, anti-inbraakstrips en andere maatregelen maken het een inbreker flink lastig. Als inbrekers met het openmaken van uw deuren of ramen bezig zijn doen ze dit het liefste in het donker of op een beschutte plek. Gesnoeide begroeiing en goede buitenverlichting maken uw huis een stuk onaantrekkelijker voor inbrekers.

Waardevolle goederen registreren

Veel mensen hebben geen overzicht of beschrijving van hun waardevolle goederen. Dit maakt het aangifte doen van diefstal en het terugbrengen van gestolen spullen bij de rechtmatige eigenaar lastig. Gebruik het kostbaarhedenregistratieformulier en de applicatie op dnavaneensieraad.nl om uw waardevolle bezittingen vast te leggen. Zo vergroot u de kans op het terugvinden van uw bezittingen, mocht u slachtoffer worden van woninginbraak.

Heling

Vaak worden goederen die bij inbraak gestolen zijn via websites te koop aangeboden. Maak uzelf niet schuldig aan heling. Klinkt een aanbieding te mooi om waar te zijn, vraag dan de verkoper om het serienummer van het aangeboden artikel. kijk op stopheling.nl of het artikel als gestolen geregistreerd staat.

Lees ook:Inbraak opgelost!
Lees ook:Heling via Facebook!
Lees ook:Politie breekt in!
Lees ook:Inbraak- en brandveilig wonen!
Lees ook:Donkere dagen: opletten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>