Doorgewinterde jonge inbrekers gearresteerd!

politie in de boeien
TERNEUZEN – Naar aanleiding van onderzoeken naar verschillende inbraken in Terneuzen, Zaamslag en Vogelwaarde zijn dinsdag jl. twee jonge Terneuzenaren van 19 en 17 jaar aangehouden. Zij hebben een bekennende verklaring afgelegd. Gezien de reeks gepleegde delicten zijn de jonge criminelen al behoorlijk doorgewinterd.

De 19-jarige jongen wordt verdacht van inbraken in het volkstuinencomplex ‘Tuinderslust’ en een woning in Terneuzen. Verder heeft hij samen met de 17-jarige jongen in een woning in Vogelwaarde en in Zaamslag ingebroken waarbij ook een auto is weggenomen. Bovendien worden zij in verband gebracht met de diefstal van een camper van een boerenerf in Zaamslag, de diefstal van een TomTom uit een auto op de Reuzenhoek, de diefstal van twee fietsen in Terneuzen en de diefstal van twee elektrische fietsen in Zaamslag. Bij deze laatste zaak is ook een 13-jarige jongen aanwezig. Verder is de 17-jarige jongen ook nog gehoord in verband met een door hem gepleegde straatroof in Terneuzen.

Mogelijk meer aanhoudingen

Beide jongens zijn na verhoor overgebracht naar PI Torentijd in Middelburg en in verzekering gesteld. Vandaag zijn zij voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De 19-jarige verdachte is in bewaring gesteld. Zijn kompaan is voorlopig in een jeugdinrichting geplaatst. Het onderzoek loopt nog en niet uitgesloten is dat er nog meer aanhouding volgen.

Lees ook:Arrestaties na inbrakenreeks
Lees ook:Gastje (16) gearresteerd vanwege diefstal en poging beroving!
Lees ook:Fietsenheler gearresteerd in Terneuzen!
Lees ook:Meer verdachten aangehouden overval Zandkreekstraat Kortgene!
Lees ook:Drugsdealer gepakt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>