Inbrekers op heterdaad gepakt!

politie in de boeien
OOST-SOUBURG / TERNEUZEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie inbrekers op heterdaad aangehouden. Het gaat om een 40-jarige inwoner van Halsteren, een 18-jarige man uit Middelburg en een 15-jarige jongen uit Oost-Souburg. Zij zijn in verzekering gesteld.

Aan de Dongestraat in Oost-Souburg werd een bewoner rond 01:00 uur wakker van glasgerinkel. De vrouw belde direct 112, waarop de politie uiteraard direct reageerde. De voordeur van de woning was ingegooid. Een agent met politiehond ging ook op de melding af. De neus van zijn diensthond pakte een vers spoor op en leidde hem naar de omgeving van de Grote Abeele. In een tuin stonden de 15 en 18-jarige verdachten, die zonder problemen zijn gearresteerd.

Burger helpt agentBij een aanhouding aan de Churchilllaan in Terneuzen maakte een agent dankbaar gebruik van de bereidwillige hulp van een burger. Een 40-jarige inwoner van Halsteren, bekend bij politie en justitie als veelpleger, werd rond 06:15 uur op heterdaad aangehouden. Een bewoner aan de Waalstraat werd kort na 06:00 uur wakker van een verdacht geluid in de achtertuin en belde direct het alarmnummer 112. Met meerdere eenheden ging de politie op de melding af. Bij het zien van de politie ging de Halsterenaar er op de fiets vandoor. Agenten gingen te voet achter de man aan. Aan de Churcilllaan kwam hij met zijn fiets onder een politieauto terecht. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse onderzocht. Hij bleek geen letsel te hebben en is overgebracht naar een politiecel.

Verdachte situatie? Bel 112
De politie begrijpt heel goed dat een woninginbraak, overval op bedrijf of woning en ook straatroof een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van deze misdrijven heeft dan ook topprioriteit binnen de politie. Met meer surveillances, preventieve acties en door criminelen extra in de gaten te houden. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak, overval of straatroof. Bent u toch slachtoffer geworden?

Doe altijd aangifte! U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

Lees ook:Heterdaadje bij inbraak!
Lees ook:Inbrekers gearresteerd!
Lees ook:Insluipers gepakt
Lees ook:Inbrekers ingerekend!
Lees ook:Inbreker gearresteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>