Fietster (13) aangereden!

politie snelweg blog
MIDDELBURG – De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietster en een auto op de Middelburgse Sir Winston Churchilllaan. Hierbij is een 13-jarige meisje uit de gemeente Veere gewond geraakt. De bestuurder is doorgereden.

Het slachtoffer rijdt op dinsdag 28 januari omstreeks 09.00 uur op haar fiets in de Sir Winston Churchilllaan richting school als zij van achteren wordt ingehaald door een hard rijdende auto (grijze Nissan Micra). Tijdens het passeren raakt de auto de fiets van het meisje, waardoor zij midden op de weg valt. Zij raakt hierbij licht gewond en haar fiets beschadigd. Met behulp van enkele vriendinnen en klasgenoten is zij vervolgens lopend naar school gegaan. Het meisje heeft later aangifte gedaan bij de politie.

Getuigen gezochtBent u getuige geweest van deze aanrijding? Maak u dan bekend via 0900 8844 of kom langs op het politiebureau in Middelburg. Mogelijk kunnen wij met uw informatie de bestuurder van de grijze Nissan Micra achterhalen.

Strafbaar feit
Doorrijden na een aanrijding is strafbaar. Het is volgens artikel 7 van de Wegenverkeerswet verboden de plaats van een ongeval te verlaten als je schade of letsel hebt veroorzaakt, zonder dat je je gegevens hebt achtergelaten. Het maakt daarbij niet uit of degene die doorrijdt schuld heeft aan de aanrijding of niet. Iemand die na een aanrijding doorrijdt, heeft nog twaalf uur de tijd om zich alsnog vrijwillig te melden bij de politie. Doet je dat niet, dan ben je strafbaar.

Lees ook:Meisje gewond bij aanrijding
Lees ook:Invalidevoertuig ramt meisje & rijdt door!
Lees ook:Doorrijden na crash!
Lees ook:Getuigen gezocht van aanrijding!
Lees ook:Politie zoekt doorrijder na ongeval Terneuzen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>