Folkert van der G. bijna vrij!

moord

MIDDELBURG – Oud-Middelburger en moordenaar van poliuticus Pim Fortuyn komt op 2 mei vrij. Dat is woensdagochtend bekend gemaakt. Nabestaanden en andere tegenstanders van de in vrijheidstelling hoopten nog dat ze hem nog lang in de cel zouden houden. Niemand heeft hem ooit horen zeggen dat hij spijt heeft. En dat steekt.

Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven: “De drie verloven van Van der G. die inmiddels hebben plaatsgevonden zijn zonder enig probleem verlopen. Van der G. heeft zich aan alle aanwijzingen en afspraken gehouden.”

Van der G. zal zich aan een reeks van algemene en bijzondere voorwaarden moeten houden. De reclassering heeft toegezegd in opdracht van en in nauw contact met het OM zeer nauwlettend toezicht te zullen houden op naleving van de voorwaarden door Van der G.. Ik verwacht van alle betrokken instanties een optimale samenwerking. Reclassering Nederland heeft mij laten weten de uitvoering van het toezicht nauwgezet ter hand te zullen nemen. Door een dergelijk strikt en intensief toezicht zullen de risico’s voor zowel de samenleving als voor Van der G. zelf zo veel mogelijk worden beperkt. ”

Lees ook:Nieuwe voorwaarden DELTA
Lees ook:Kwart cafés niet rookvrij!
Lees ook:Horecabedrijven Kapelle houden zelf toezicht!
Lees ook:Pgb krijgt wettelijke grondslag in de Zorgverzekeringswet!
Lees ook:Groene Innovatieprijs gemeente Veere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>