Horecabedrijven Kapelle houden zelf toezicht!

KAPELLE – Horecabedrijven in Kapelle mogen zichzelf van de gemeente controleren op de naleving van wet- en regelgeving en vergunningen. Het gaat hier om een pilot. De horecaondernemers ontvangen in augustus een instructiebrief met vragenlijsten voor de zelfcontrole.

De zelfcontrole door middel van vragenlijsten wordt ingezet om de ondernemer minder te belasten en de gemeentelijke middelen effectiever in te zetten. De ondernemer kan de zelfcontrole immers uitvoeren op een moment dat het schikt. Er komt in principe geen ambtenaar langs die tijd van hen vraagt.

De vragen zijn gebaseerd op de meest relevante vergunningen en regelgevingen voor horecabedrijven. De gemeente gaat ervan uit dat ondernemers de vragen naar waarheid beantwoorden. Ondernemingen die niet deelnemen aan de zelfcontrole krijgen wel een onaangekondigd controlebezoek. De gemeente zal de zelfcontroles beoordelen en steekproefsgewijs controlebezoeken afleggen. De gemeente Kapelle wil met dit project nuttige ervaringen opdoen met een slimmere vorm van toezicht en de naleving goed op orde houden.

Lees ook:Toolkit DNA Kapelle voor ondernemers!
Lees ook:Update brand Kapelle
Lees ook:Bedrijfscontactfunctionaris: aanspreekpunt voor ondernemers
Lees ook:Bouwplan Kapelle
Lees ook:Kerncentrales in en nabij Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>