Inbrekers vakantieloos!

politie groep 5

GOES – De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen een dagje weg gaan of op vakantie zijn. Maar het is ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

Het is voor inbrekers vaak een koud kunstje om de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, altijd donker.

Op vakantie? Licht de buren in

Vertel de buren over de vakantieplannen en vul samen de ‘Burenkaart’ in. Alle inwoners van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland ontvangen huis aan huis een de burenkaart, www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne. Daarop kunt u uw vakantiegegevens noteren voor de buren, waar u bereikbaar bent in geval van nood. Ook dient de kaart als geheugensteuntje voor de onderlinge afspraken hoe de buren uw woning een bewoonde indruk kunnen geven. Dit kan bijvoorbeeld door de post weg te halen en af en toe de auto eens op de oprit te zetten.

Voor de thuisblijvers; let op insluipers

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken de woning binnenkomen en binnen enkele zijn slag slaan. Doe deuren en ramen op slot; ook als u een kort weg bent en leg geen kostbare spullen in het zicht.

Bel 112 bij verdachte situaties

Bel bij verdachte situaties direct de politie, 112. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren is belangrijk. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), herkent u aan het SKG-logo. In de Oosterschelderegio zijn verschillende erkende PKVW-bedrijven die u vrijblijvend advies geven over de beveiliging van de woning.

Voor meer tips/adviezen over het voorkomen van inbraken, insluipingen en erkende PKVW-bedrijven zie:www.politiekeurmerk.nl/bewoners/.

Actiemaand inbraak veilig wonen

De gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland hebben de maand juni uitgeroepen tot actiemaand inbraak veilig wonen. Zij werken nauw samen met de politie om het aantal woninginbraken terug te dringen. Het inzetten van acties gericht op inbraakpreventie is hiervan een belangrijk onderdeel. ZLM verzekeringen en woningcorporatie RWS doen eveneens mee. De ZLM sponsort een paar activiteiten. Burgers kunnen zelf ook een grote bijdrage leveren aan een verminderde kans op inbraak door preventieve maatregelen.

Bron: gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland

Lees ook:Inbrekers slaan vakantieslag!
Lees ook:Inbrekers gaan niet met vakantie
Lees ook:Inbreker met vakantiewerk!
Lees ook:Inbrekers gaan niet op vakantie!
Lees ook:Voorkom woninginbraak tijdens uw vakantie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>