Inbreker met vakantiewerk!

inbreker

KAMPERLAND – Menigeen inbreker heeft extra vakantiewerk. Zo moet het een beetje voelen voor Boris Boef en zijn collega’s in het kwaad. Met de stijging van de temperatuur en de zomervakantie voor de deur neemt het risico op insluiping en inbraken ook toe. Insluipers zijn binnen 30 seconden binnen via openstaande ramen, deuren of schuifpui. Zelfs als bewoners thuis zijn.

Bewoners die op vakantie gaan laten hun woning voor inbrekers soms wel erg uitnodigend achter. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. De gelegenheid maakt de dief.

Actiemaand inbraakveilig wonen

De gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland hebben de maand juni uitgeroepen tot actiemaand inbraakveilig wonen. Zij werken nauw samen met de politie om het aantal woninginbraken terug te dringen. Ook de woningcorporatie RWS en de ZLM doen mee.

Voetjesactie

In de week van 16 juni vinden verschillende activiteiten plaats om bewoners meer bewust te maken van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken. Zo houdt de politie samen met de gemeentelijke toezichthouder een ‘voetjesactie’. Op inbraakgevoelige locaties laten zij een afdruk van een ‘voetje’ achter om zo aan te tonen waar de voetafdruk van een inbreker had kunnen staan. Daarnaast wordt huis-aan-huis een burenkaart verspreid voor het noteren van vakantiegegevens voor de achterblijvers en staan op een aantal plaatsen matrixborden met een waarschuwing.

Voorlichtingstrailer

De grote voorlichtingstrailer van Destil met gespecialiseerd hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) staat op 17 juni tussen 14.15 en 16.15 uur in Kamperland bij de brandweerkazerne, tegenover de C1000. Ook de politie en brandweer zijn daarbij aanwezig. Burgers kunnen hier gratis advies krijgen en informatie halen over veilig leven en het beveiligen van de woning. Op deze dag is het ook mogelijk vrijblijvend een afspraak te maken met een erkend PKVW bedrijf voor een preventieadvies op maat.

Lees ook:Inbrekers vakantieloos!
Lees ook:Geen vakantie voor inbreker!
Lees ook:Inbraak- en brandveilig wonen!
Lees ook:Voorlichtingsavond woninginbraken!
Lees ook:Inbrekers slaan vakantieslag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>