Niet betalen? Dan de cel in!

eurobiljetten waaier

TERNEUZEN - Een 40-jarige vrouw uit Terneuzen werd door de politie gearresteerd vanwege openstaande boetes. De aanhouding vond plaats op Eerste Paasdag. Ze had voor € 6.025,- aan niet betaalde boetes openstaan. Ze kon dit bedrag bij haar arrestatie niet voldoen. Om haar tot betalen te dwingen is ze in gijzeling genomen en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Dwangmiddelen

Als u ondanks herhaalde herinneringen een boete niet betaalt, kan het Centraal Justitieel Incasso Bureau een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Hij of zij kan zonder tussenkomst van de kantonrechter beslag leggen op uw goederen, vermogen of inkomsten. Als de boete dan nog niet geïnd kan worden, legt de kantonrechter of officier van justitie een dwangmaatregel op. Er zijn verschillende dwangmiddelen: inname van uw rijbewijs, het buiten gebruik stellen van uw voertuig, gijzeling of hechtenis. De politie neemt schriftelijk contact met u op om u een laatste kans te geven de boete te betalen. Als u dit niet meteen doet, past de politie het dwangmiddel toe. De toepassing van het dwangmiddel heft de verplichting tot het betalen van de boete niet op.

Lees ook:Boete niet betaald, auto kwijt!
Lees ook:Verkeersboete in termijnen betalen!
Lees ook:Waar ‘zit’ jij deze kerst?
Lees ook:Verkeersboetes gespreid betalen!
Lees ook:Betaal je boete op tijd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>