Politie rolt gevaarlijke wietkwekerij op

MIDDELBURG -  In een woning aan de Middelburgse Roozenburglaan is afgelopen woensdagochtend een wietkwekerij gevonden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De plantage bestond uit bijna twee honderd planten. De politie arresteerde rond 8.15 uur in de woning een man (39) uit Oost-Souburg. Rond 11.50 uur meldde een 37-jarige man uit Middelburg zich op het politiebureau. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht en ingesloten.

Ruimingsbedrijf

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Enduris stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Enduris zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

Help mee

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Lees ook:Wietkwekerij opgerold!
Lees ook:Brandgevaarlijke wietkwekerij
Lees ook:Wietkwekerij opgerold: 2 verdachten
Lees ook:Wietkwekerij opgerold
Lees ook:Wietkwekerij opgerold!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>