Spaans kokkerellen op Goese Grote Markt!


GOES- Er komen Spaanse toestanden op de Grote Markt van Goes. De markt is donderdag 28 juli één groot terras waar je voor een zeer schappelijk bedrag kunt eten.

Koks van vijf toprestaurants uit Goes serveren die dag (h)eerlijke maaltijden om u te laten proeven dat eerlijk en heerlijk fantastisch samengaan. De organisatie van dit Fairtrade evenement is in handen van de Stichting Goes Promotie, de Gemeente Goes en de gezamenlijke horecagelegen rondom de Grote Markt. Dit voor Nederland unieke evenement, waar veel bezoekers worden verwacht, heet toepasselijk: Culi Fair. De samenwerkende koks zorgen tussen 12.00 uur en 23.00 uur voor diverse culinaire gerechten bereid met Fairtrade ingrediënten. Voor de juiste sfeer is er natuurlijk toepasselijk live muziek te beluisteren.

Nadat er eerder evenementen waren zoals Goes Culinair en de Smaek van Goes, is er met Culi Fair opnieuw sprake van een culinair evenement in Goes. Om de Goesenaren en de bezoekers van Goes iets heel anders aan te bieden hebben de initiatiefnemers dit jaar de link gelegd met Fairtrade. Goes is immers één van de 15 fairtrade gemeenten in Nederland en bovendien ook nog eens de eerste. Die voorhoedepositie heeft Goes behouden door aan te slag te gaan met een actieve werkgroep fairtradegemeente Goes, door bedrijven te laten zien dat ze door het gebruik van fairtradeprodukten de leveranciers in ontwikkelingslanden de kans te geven een menswaardig bestaan op te bouwen. Op de website www.fairtradegemeentegoes.nl is terug te vinden waar en waarvoor men in Goes terecht kan voor Fairtrade producten.

Een woordvoerder: “Naast proeven van de fairtrade gerechten zijn er ook diverse fairtrade stands te bezoeken waar u allerlei leuke Fairtrade producten kunt kopen en kunt informeren hoe u zelf een eerste stap kunt zetten op het gebied van Fairtrade.”

Het Goese Afrikajaar heeft in 2009 veel mensen geïnspireerd om zich bezig te houden met de acht Millenniumdoelen. Zo werd de gemeente in dat jaar de eerste Nederlandse fairtrade gemeente. Omdat er in Goes in 2009 nog veel meer activiteiten zijn georganiseerd rondom de Millenniumdoelen is Goes in 2010 gekozen tot de meest inspirerende millenniumgemeente van Nederland. Zo’n titel is vooral bedoeld om te blijven presteren op millenniumgebied. Vanuit deze gedachte is het idee geboren om een Culifair te organiseren: vernieuwend en inspirerend voor mensen uit Goes en heel Nederland. Culifair staat tot nu toe in Nederland bekend als een beurs op het gebied van Culinaire Hoogstandjes. In Goes staat Culifair voor culinair genieten van (h)eerlijke producten.

Deelnemende restaurants aan CuliFair zijn:
Restaurant Het Binnenhof
Restaurant Margarita
Amuz
Stadsschuur
Eetmosfeer ’t Elfde Gebod

Voorgerechten 7,50
Hoofdgerechten 12,50
Nagerechten 4,50

Sponsoren:
De Keuken BV, Sligro, Wereldwinkel, Caringe chocolade, Fairtrade Gemeente Goes en de gezamenlijke Horeca Grote Markt.

Bron: Gemeente Goes.

Lees ook:CuliFair, samen (h)eerlijk eten op de Grote Markt in Goes!
Lees ook:Polderhuis zoekt deelnemers markt
Lees ook:Fairtrade week!
Lees ook:Kermis Goes!
Lees ook:Racoon & friends for Jayden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>