Rubriek: Culinair

Boerenontbijt voor nieuwe inwoners!

COLIJNSPLAAT – De  ZLTO, de plaatselijke ondernemers en de gemeenteNoord-Beveland  houden zaterdag 30 augustus een Boerenontbijt voor nieuwe inwoners. Dit vindt plaats in de Rusthoeve in Colijnsplaat. De deuren staan vanaf 8.45 uur open en het ontbijt vangt om 9.00 uur aan. Naast een heerlijk ontbijt is er een kleine informatiemarkt en is het mogelijk om

Lees verder...

Genieten bij Pancakes & Pasta

VLISSINGEN – Op het Vlissingse Bellamypark 15 is sinds enige tijd het restaurant Pancakes & Pasta gevestigd. Een gezellig restaurant met een aantrekkelijke kaart en goede keuken. Op de foto zit ik aan mijn voorgerecht: Zeeuwse vissoep. Later genoot ik van een Zeeuwse pannenkoek met Zeeuwse spek en kaas. Mijn ouders gingen voor de Italiaanse

Lees verder...

Waterfront heeft beste Zeeuwse terras!

VLISSINGEN – “Ook dit jaar staan we in de Terras Top 100 van Nederland en zijn met restaurant Waterfront in Vlissingen het beste terreas van Zeland”, aldus de trotse eigenaars Pedro en Arlette Ventevolgel. Ze zijn de nummer 31 van Nederland. Hun nieuwe zaak Pancaces & Pata’s staat op 74ste plek.

Lees verder...

Oranjelekkers op!

MIDDELBURG – Een rondgang langs de Zeeuwse winkels leert dat er bijna geen Oranjelekkers meer is te krijgen. Vanavond (woensdag) is de halve finale Nederland-Argentinië en dan willen wij natuurlijk in stijl genieten. Maar wie snel wil scoren komt van een koude kermis thuis. In de winkels is amper nog Oranje snoepgoed of snacks te

Lees verder...

Zeeuwse mossel is er bijna!

YERSEKE – Nog ruim 2 weken geduld. Maar…de Zeeuwse bodemmossel is in aantocht. Vanaf 16 juli weer volop verkrijgbaar. En dat is goed neuws voor de liefhebbers uit Nederland, Belgie en Duitsland. Menigeen Zeeuw en toerist verobert met liefde de mosel.

Lees verder...

Katseveer beste Zeeuwse restaurant!

WILHELMINADORP – Met maar liefst een gemiddelde van 8,88 is Katseveer in Wilheminadorp op de eerste plek geëindigd van de beste restaurants van Zeeland. De tweede plek is behaald door Scherp en De Gevangentoren sluit de top 3.   Ivory wint landelijke publieksprijs en is nieuwkomer in de top Het is de eerste keer dat

Lees verder...

Duurzaam voedsel!

BIGGEKERKE - Ook de Zeeuwse consumenten kiezen vaker voor dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. In het afgelopen jaar gaven zij hier 257 miljoen euro meer aan uit ten opzichte van 2012: een stijging van 10,8% naar in totaal circa 2,5 miljard euro omzet. De uitgave aan voedsel zonder duurzaamheidskeurmerk laat met een daling van 1,1 %

Lees verder...

Muzikaal AmuseMe!

VLISSINGEN – Het culinaire AmuseMe wordt ook nog eens heel muzikaal. Dankzij de Vlissingse Ondernemers Centrale. Die  heeft op zaterdagmiddag 14 en zondagmiddag 15 juni The Melody Makers / De Dikkuh Nekkuh Bent ingehuurd om muziek te maken bij de deelnemende bedrijven. De deelnemende restaurants: Arsenaaltheater Arsenaalplein 1 4381 BL Vlissingen Telefoon: 0118 – 430

Lees verder...

Smullen bij toppers!

MIDDELBURG – Het is weer bijna zover, de HEERLIJK10Daagse. Tien dagen lang mogen we aanschuiven bij de beste restaurants van Nederland en kennismaken met de topgerechten voor een zachter prijsje. De HEERLIJK10Daagse is van 23 mei t/m 1 juni en vanaf 6 mei kan gereserveerd worden voor deze HEERLIJKe actie via www.heerlijk10daagse.nl   Kortingen tot wel

Lees verder...

Vandaag appeltaartroute Veere!

VEERE – Wilt u van ons een tip voor een leuk en vooral lekker uitje? Vandaag(zondag 6 april)  houden de horecabedrijven in het fraaie stadje Veere een appeltaartroute.   Dus ga vooral proeven en kies de lekkerste.

Lees verder...

Joop van Meyel heeft beste bolus!

CLINGE – Clinge staat op z’n kop, want de plaatselijke bakker Joop van Meyel maakt de lekkerste Zeeuwse bolus. Hij heeft dinsdag in Dreischor de Bolustrofee 2014 gekregen. In Clinge weten ze natuurlijk allang dat Meyel de beste maakt, nu weet de rest van Zeeland het ook.      

Lees verder...

Kreeften voor Bobo’s!

GOES – Met een waar Bobofeestje op de Oosterschelde compleet met hongerige journalisten is vandaag, donderdag 27 maart, de start van het kreeftenseizoen. En hé wat komt dat mooi uit, de visser haalt een net uit het koude Oosterscheldewater naar boven en daarin zitten toevallig 5 vette kreeften. Wij weten natuurlijk allemaal dat die slimme

Lees verder...

Jong & oud aan de pannenkoeken!

LEWEDORP – Jong en oud smullen samen verschillende locaties van SVRZ doen mee aan Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 28 maart. Op Nationale Pannenkoekdag doen basisscholen uit heel Nederland mee aan de speciale scholenactie. Duizenden leerlingen bakken pannenkoeken voor ouderen in hun buurt. ‘t Gasthuis in Middelburg Leerlingen van groep 4 van de Acaciahof bezoeken vrijdagmorgen

Lees verder...

Brasserie BLVD!

VLISSINGEN – Op de Vlissingse Boulevard Evertsen tegenover het Wooldhuis, wordt begin mei het nieuwe horecapaviljoen Brasserie BLVD geopend. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de koperen dakbedekking en het plaatsen van de kozijnen en het glas. De komende weken worden de binnenmuren en de terrasschotten geplaatst. De huidige cafetaria waar onder andere vis, ijs

Lees verder...

Duinslust: Geen winter, wel Glühwein!

DISHOEK – Geen winter in het Zeeuwse, zondagochtend regende het zelfs flink. Wel Glühwein bij Duinlust in Dishoek. “Tap vandaag zelf Glühwein uit onze Glühwein-ketel voor 2€ per glas”. laat een medewerker van het etablissement weten. “Vanaf 15.00 uur hebben we weer gratis hapjes bij…”, voegt die er nog aan toe.

Lees verder...