Rubriek: Culinair

Gastrovan nog één keer in Vlissingen!

VLISSINGEN – Het pop-up restaurant Gastrovan is vanwege het ontbreken van een geldige vergunning niet langer welkom in de Vlissingse Timmerfabriek. Gelukkig is er goed nieuws. De organisatie van Film by the Sea meldt woensdag: “Na het fantastische culinaire succes van pop-up restaurant Gastrovan in de Timmerfabriek in Vlissingen, hebben wij deze enthousiaste club weten

Lees verder...

De mosselen zijn er, maar de R in de maand niet!

YERSEKE – Het mosselseizoen is vandaag, woensdag, van start gegaan. Maar…de R zit helemaal niet in de maand en de echte mosselfan weet dat die er in hoort te zitten. De mosselen zijn tegenwoordig zo populair dat ze ook in juli volop worden verkocht. En in juli is geen R te vinden. De mosselen zijn

Lees verder...

Zeeuwse nieuwe haring wint en verliest!

VLISSINGEN – De Zeeuwse nieuwe haring wint en verliest in de beroemde haringtest van het Algemeen Dagblad (AD) van vandaag, zaterdag. De beste haringverkoper in het Zeeuwse is Visamy, aan het Vlissingse Bellamypark. De haring is met zorg schoongemaakt en prijkt op de 16e plaats (Cijfer: 8,5 en de kwalificatie goed) Maar bij Vis Expo

Lees verder...

Vlissings restaurant Waterfront heeft beste Zeeuwse terras!

VLISSINGEN – Volgens horecablad Misset heeft restaurant Waterfront aan de Boulevard Bankert het beste terras van Zeeland. Dat is onlangs bekend geworden. In de 100 van Nederlands beste terrassen staat het terras op de 20ste plaats. Eigenaars Pedro en Arlette Ventevogel & de rest van het Waterfrontteam zijn erg trots op de behaalde plaats.

Lees verder...

Held van de Smaak!

GOES – Gedeputeerde Kees van Beveren maakt vandaag, woensdag 26 juni, de winnaar bekend van de Zeeuwse ‘Held van de Smaak’ verkiezing. De verkiezing staat dit jaar in het teken van ambachtelijke worst en vleeswaren. Er zijn negen slagers genomineerd. Deze zetten zich in voor behoud en vernieuwing van het ambacht, maken bijzondere producten of

Lees verder...

Het is over en uit voor sterrenrestaurant Oud Sluis!

SLUIS – De Zeeuwse topkok Sergio Herman gaat op 22 december de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis sluiten. De sterrenkok ziet geen mogelijkheden om zich op de huidige locatie verder te ontwikkelen. Zijn team (18 personen) is bijvoorbeeld te groot voor het aantal meters dat er als werkruimte beschikbaar is. Het personeel

Lees verder...

Loopbrug over Oesterputten is een feit!

YERSEKE – Gedeputeerde Kees van Beveren opent de loopbrug in de oesterputten van de Oesterij in Yerseke officieel op 5 juli. Geïnteresseerden kunnen nu nog beter zien wat er in de oesterputten gebeurt. Er is namelijk een loopbrug over de oesterputten gemaakt die vrijdag 5 juli officieel wordt geopend. Naast het beter zien, zijn hierdoor

Lees verder...

Zeeland krijgt vandaag een nieuwe Beste Bolus Bakker!

MIDDELBURG – Wie bakt dit jaar de beste Zeeuwse bolus? Is het weer Bakker Bliek die afgelopen jaar won? Of toch Echte Bakker Piet Daane, wiens zoon Peter en zijn crew met de eer aan de haal gingen in 2011? “Natuurlijk doen wij ook weer mee! Het wordt een spannende strijd. Wij gaan er vol

Lees verder...

Wie bakt de beste Zeeuwse bolus?

MIDDELBURG – Wie bakt dit jaar de beste Zeeuwse bolus? Is het weer Bakker Bliek die afgelopen jaar won. Of toch Echte Bakker Piet Daane, wiens zoon Peter en zijn crew met de eer aan de haal gingen in 2011? “Natuurlijk doen wij ook weer mee!”, belooft Peter Daane van het bedrijf met vestigingen in

Lees verder...

Jong en oud smullen samen pannenkoeken!

MIDDELBURG – Verschillende locaties van SVRZ doen mee aan Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 15 maart. Op Nationale Pannenkoekdag doen basisscholen uit heel Nederland mee aan de speciale scholenactie. Duizenden leerlingen bakken pannenkoeken voor ouderen in hun buurt. ´t Gasthuis in Middelburg: Leerlingen van groep 4 van de Acaciahof bezoeken vrijdagmorgen ´t Gasthuis. De helft van

Lees verder...

Middelburgse kids aan het schoolontbijt!

MIDDELBURG – Maar liefst 39 leerlingen uit groep 8 van de Herman Faukeliusschool uit Middelburg brengen dinsdag 30 oktober een bijzonder bezoek aan Zorgcentrum Eben-Haëzer in dezelfde plaats. Zij nemen samen met Bakkersland Ridderkerk een feestelijk ontbijt mee, waar ze met de senioren van gaan genieten. Ze doen dit in het kader van Het Nationaal

Lees verder...

Oesterij Yerseke wint Zeeuwse Visserij Award!

YERSEKE – De Oesterij uit Yerseke is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de Zeeuwse Visserij Award 2012 tijdens de Dag van de Visserij in Vlissingen. Gedeputeerde Kees van Beveren overhandigde de Award aan Jean Dhooge, eigenaar en initiatiefnemer van De Oesterij. De Jury roemt Jean Dhooge om zijn inzet voor de hele sector, zonder

Lees verder...

De heerlijkste mosselen komen uiteraard uit….Zeeland!

YERSEKE – Een simpele en snelle maaltijd? Mosselen! Doe de mosselen in een pan, een flinke scheut witte wijn en mosselgroenten erbij, even koken en klaar! Lekker licht voor de (na-)zomer en met een passende mosselwijn erbij is je feestje compleet. Een klassiek pannetje mosselen is bereid met prei, ui, bladselderij, laurierblaadjes en droge witte

Lees verder...

Vanaf vandaag eten & drinken in Het Postkantoor Goes!

GOES – “Vandaag openen wij vanaf 10 uur onze deuren! Kom je gezellig langs?”, meldt een woordvoerder van het nieuwe café-restaurant Het Postkantoor, aan de Grote Markt in Goes. Het nieuwste etablissement van de Amadore Groep van Horecaman Jerry van Zuylen maakt hiermee een bekend openbaar gebouw van Goes weer voor het publiek toegankelijk. Want

Lees verder...