Rubriek: Culinair

Belg gek op Zeeuws streekproduct!

SAS VAN GENT – Zeeland staat bij de Belgen goed bekend om haar streekproducten en scoort hoog op het gebied van recreëren, fietsen en wandelen. In Duitsland scoort Zeeland hoog op het gebied van gastvrijheid en vriendelijkheid van haar inwoners. Dit blijkt uit een rapport van het onlangs verschenen onderzoek ‘De kracht van regiomerken’ van

Lees verder...

Zeeuwse bolus in Australië!

VLISSINGEN – “Dat is mooi zeg. Ik heb een e-mail ontvangen uit het verre Australië. Een nederlandse kok daar heeft Zeeuwse bolussen gemaakt”, meldt Peter Daane van Echte Bakker Piet Daane in Vlissingen en Middelburg woensdagochtend. Wie niet helemaal naar Australië wil om de lekkernij te verorberen, kan ze uiteraard bij de Zeeuwse bakker kopen.

Lees verder...

Zeegroenten snijden!

THOLEN – De gemeente Tholen verstrekt vanaf dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 februari, zolang de voorraad strekt, aanvraagformulieren voor een seizoensontheffing voor het snijden van zeegroenten in het natuurmonument “Oosterschelde-buiten-dijks”. Een toelichting en een kaart van de schorgebieden waar met een ontheffing zeegroente gesneden mag worden, zitten bij het aanvraagformulier. U kunt dinsdag

Lees verder...

Lekker mee-eten in ´s Gravenpolder!

;s-GRAVENPOLDER – SVRZ start op dinsag 4 februari met een wekelijkse open tafel in ´s Gravenpolder. Elke dinsdag is het voor senioren mogelijk om vanaf 12.00 uur samen met plaatsgenoten van een uitgebreide lunch te genieten. Alle senioren die in ‘s-Gravenpolder wonen zijn welkom tijdens de open tafel. De open tafel is in Vorsvliet in

Lees verder...

Ventevogel gaat pannenkoeken bakken!

VLISSINGEN – “In voormalig “Rio Grande” in Vlissingen gaan wij van start met in het grote pand een pannenkoeken/pasta-restaurant”, aldus Pedro & Arlette Ventevogel die op de boulevard ook het populaire resturant Waterfront hebben. “En in het aansluitende, kleinere pand (loopt in elkaar over) een ijssalon met heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs in de periode april

Lees verder...

In hotel Arion: Smakelijk nieuwjaar!

VLISSINGEN – Zo heeft iedereen wel een leuke manier om het nieuwe jaar in te luiden. Uw Zeeland.Blogger doet het vandaag met een Smakelijk Nieuwjaar in hotel Arion in Vlissingen. Een leuk gezelschap genoot daar van een smakelijk en uitgebreide Nieuwjaarsbrunch. Lekkere koude en warme gerechten en heerlijke desserts (foto).

Lees verder...

“Patricia bakt kleffe, uitspuugbare, ranzige en muffe oliebol.”

GOES – Hoe ze het in de oliebollenkraam van Patricia voor elkaar krijgen weet bijna niemand. Maar in de Oliebollentest van het Algemeen Dagblad (AD) komt de kraam op de Goese Grote Markt er nooit goed vanaf. “kleffe, uitspuugbare, ranzige, rubberachtige en muffe oliebol”, is de omschrijving in het AD. Patricia staat op plek 145,

Lees verder...

Kerststollen maak je zo….!

VLISSINGEN – De kerst komt steeds dichterbij, dus bij Echte bakker Piet Daane zijn ze al druk bezig met het maken van de smakelijke kerststollen. Daane heeft winkels in Vlissingen en Middeburg. Oja, Kerststollen maak je zo…”:

Lees verder...

Eigenaars Waterfront starten 2e restaurant!

VLISSINGEN – “Wij gaan een nieuwe uitdaging aan! Na jaren van dromen, plannen maken en plannen bijstellen, komt er na vele spannende momenten dan toch een tweede restaurant”, aldus eigenaars Pedro & Arlette Ventevogel van restaurant Waterfront aan de Vlisisngse boulevard. “Een enorme stap, maar wij hebben er alle vertrouwen in. Wij verklappen alvast een

Lees verder...

SVRZ project Fingerfood heeft het in de vingers!

TERNEUZEN – Zeeuwse zorgorganisatie SVRZ is in de top drie geëindigd van de prestigieuze Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2013 met het project Fingerfood. SVRZ biedt de cliënt met dementie de mogelijkheid met de handen te eten, als hanteren van bestek moeilijk is. Genieten van eten keert terug. Verzorgenden van SVRZ in de Zeeuws-Vlaamse locaties bereiden de

Lees verder...

Mosselfeest Ter Reede!

VLISSINGEN – In Ter Reede in Vlissingen is vrijdag 4 oktober weer een mosselfeest. Van 11.30 tot 16.30 uur worden mosselen geserveerd en is er volop Zeeuwse muziek en vermaak. De koks van De Brasserie laten bezoekers kennismaken met verrassende bereidingswijzen van mosselen. Ook wordt er paella bereid in een gigantische paellapan en zijn er

Lees verder...

Rivierloze Oosterscheldekreeft!

BRUINISSE – Kokkelvissersbedrijf M. Klink in Bruinisse ontvangt een subsidie van 22.000 euro voor de “Proof of concept Binnendijkse Kreeftenkweek”. Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) afgelopen dinsdag besloten. Het bedrijf van de heer Klink gaat een proef opzetten om kreeft op het land te kweken. De kokkelvisser wil kreeftlarven laten uitgroeien tot kleine kreeften van

Lees verder...

Zilte zaligheden op World Food Festival in Rotterdam!

YERSEKE / ROTTERDAM – Tijdens het World Food Festival in Rotterdam mogen zilte zaligheden niet ontbreken. De Provincie Zeeland verleent een subsidie van maximaal 3000 euro aan Stichting Zilte Academie Zeeland voor de inhuur van Zeeuwse koks. Het festival vindt plaats van 18 september tot 27 oktober. Met de subsidie wordt op 21 september een

Lees verder...

Zeeland zit bijna zonder mosselen!

YERSEKE – Het mosselseizoen is nog maar net begonnen en Zeeland zit al bijna zonder mosselen. De mosselen uit de Oosterschelde dreigen op te raken. Vanwege de grote vraag is een aanzienlijk deel van de oogstbare mosselen al op. De voorraden die er nog zijn, blijken kleiner dan verwacht. De mosselprijs stijgt daardoor.

Lees verder...

Restaurant Timmerfabriek blijft dicht!

VLISSINGEN – Als het aan de gemeente Vlissingen ligt blijft het pop-up restaurant REST van Gastrovan dicht zolang er geen vergunning is. In de maand juli hebben veel mensen genoten van de culinaire hoogstandjes van de jongens van Gastrovan, die met hun pop-up restaurant REST de Timmerfabriek omtoverden tot (tijdelijk) restaurant. REST wilde in augustus

Lees verder...