Expositie van herdenkingslappen over de Ramp

GOES – Het Historisch Museum de Bevelanden aan de Singelstraat 13 in Goes opent op zondag 24 januari de wisselexpositie ‘De Ramp van 1953 in kruissteek’.

Deze expositie is tot stand gekomen naar aanleiding van een schenking van een borduurlap van mevrouw van Benthem-van Willigen, met als onderwerp de ramp van 1953. Die heeft bij veel Zeeuwen een diepe indruk achtergelaten. En dus is de watersnoodramp bij vele handwerksters de inspiratiebron voor het borduren van een herdenkingslap. Verschillende van deze herdenkingslappen en een serie foto’s, die kort na de ramp door C. Nobels zijn gemaakt, zijn van 24 januari tot en met 9 mei te bezichtigen in het museum. Deze tentoonstelling is opgezet in samenwerking met het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en het Zeeuws Museum in Middelburg.

Lees ook:Schenkers openen nieuwe tentoonstelling 65 objecten
Lees ook:Helikoptervluchten Watersnoodmuseum
Lees ook:Digitaal Watersnoodmuseum!
Lees ook:Watersnoodmuseum bestaat tien jaar
Lees ook:ZeeuwseCultuur…..(9): Het Watersnoodmuseum, Ouwerkerk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>