EURO 2012: Vervliegt oranje-droom vanavond?


GOES – Mijn overburen hebben hun eigen Zeeuws EK-stadionnetje opgetuigd waar ze samen met vrienden bier drinken en de wedstrijden van het Nederland elftal volgen. Het is er de afgelopen periode opvallend stil geweest. Verschillende versieringen zijn al uit de tot voor kort oranje Zeeuwse straten gehaald. Oranje speelt vanavond tegen Portugal, wist eerder nog niets te winnen en moet vandaag met 2 punten verschil Portugal verslaan. En dan moet Duitsland van Denemarken winnen!

Dus zitten wij vanavond vanaf 20.45 uur krampachtig naar de buis te turen of onze jongens na 90 minuten nog een groen schildje hebben. Want pas dan zijn ze door naar de volgende ronde. Oud-misdaadverslaggever Peter R. de Vries meldt treffend: “Met 2-0 van Portugal winnen? Nee… ik geloof niet dat Oranje dat redt, maar ik laat me na 2 decepties graag een keer positief verrassen…”

Gelukkig hebben de Hollanders hun humor nog niet verloren door de tegenvallende voetbalprestaties. Kijk maar naar bijgaande film. DJ Edwin Evers heeft in zijn ochtendprogramma op Radio538 het EK nummer van Wolter Kroes & Yes-R & Ernst Daniël Smid – Ben Je Ook Voor Nederland? verbouwd. Hilarisch fragment uit de de uitzending.

Lees ook:Zeeland kleurt niet oranje!
Lees ook:Meer oranje!
Lees ook:Kan Zeeuwse bondscoach Blind Oranje nog helpen?
Lees ook:WK-spanning om Nederland-Argentinië!
Lees ook:EK voetbal in aantocht: Zeeland kleurt oranje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>