Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: Difret!

Difret

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert voor het tweede seizoen het Movies that Matter programma. Dinsdag 21 april om 20.00 uur met de film Difret (2013).

De 14-jarige Hirut is op weg van school naar huis als ze ontvoerd wordt door zeven mannen. Een van hen is een eerder afgewezen aanzoeker die nu op ‘traditionele’ wijze zijn bruid probeert te krijgen. ‘s Nachts wordt ze verkracht, waarmee haar lot bezegeld lijkt. De volgende ochtend probeert Hirut te ontsnappen. In de schermutselingen schiet ze haar ontvoerder dood. Een rechter eist hiervoor de doodstraf. Als advocaat Meaza Ashefani ingrijpt, weet ze Hirut in voorlopige veiligheid te stellen. In de rechtbank eist ze vrijspraak in verband met handelen uit noodweer. Maar de gemeenschap denkt daar heel anders over. Duur: 99 minuten, Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld.

 

Lees ook:Dode crimineel nog 5 jaar cel in!
Lees ook:Moordzaak Toth duurt drie dagen
Lees ook:Officier eist vrijspraak voor vermeende ontuchtopa
Lees ook:OM eist 4 jaar cel voor stekende Irakese homo
Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: Guantanamo’s Child!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>