OM eist 4 jaar cel voor stekende Irakese homo

MIDDELBURG – Een 39-jarige Irakees heeft voor de rechtbank in Middelburg 4 jaar cel tegen zich horen eisen. De man wordt verdacht van poging tot moord. Hij zou 23 december vorig jaar in het asielzoekerscentrum in Middelburg een landgenoot hebben verwond met een scherp voorwerp, meldt Omroep Zeeland. De advocaat zegt dat zijn cliënt in het asielzoekerscentrum is buitengesloten omdat hij homo is. De spanning mondde volgens hem uiteindelijk uit in de steekpartij. Het OM hecht weinig waarde aan die verklaring en eist 4 jaar celstraf. De uitspraak is op 15 juli.
Het is overigens niet de eerste keer dat er een steekpartij in het Middelburgse asielzoekerscentrum was. Mei vorig jaar stak een 38-jarige Libiër een 21-jarige man uit Sudan neer. Het slachtoffer overleefde het drama niet. De Libiër kreeg uiteindelijk acht jaar celstraf.

Lees ook:Girlpower: Meisje (16) valt ‘ex’ aan in rechtbank
Lees ook:Steekpartij: slachtoffer overleden!
Lees ook:Taakstraf voor coffeeshopeigenaar
Lees ook:Arrestatie na steekpartij!
Lees ook:Celstraf geëist tegen oud-politieman (40) voor misbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>