De Dioraphte Film- & Literatuur Award van Film by the Sea voor Shadow Dancer!

VLISSINGEN – De Dioraphte Film- & Literatuur Award van Film by the Sea is afgelopen vrijdagavond toegekend aan Shadow Dancer van James Marsh naar het gelijknamige boek van Tom Bradby (scenario Tom Bradby). De jury gaf een eervolle vermelding aan In the Fog van Sergei Loznitsa. Aan de Dioraphte Film- en Literatuur Award is een bedrag van € 5.000,- euro verbonden. De film is sinds deze week in tien Nederlandse bioscopen te zien.

Shadow Dancer vertelt het verhaal van Collette McVeigh, een jonge Noord-Ierse moeder die wordt gedwongen te kiezen tussen haar IRA-steunende familie en de Britse geheime dienst die haar probeert te rekruteren. Wanneer ze in Londen wordt gearresteerd, geven de autoriteiten haar een ultimatum: als ze niet meewerkt, wordt haar jonge zoon van haar afgenomen.

Uit het juryrapport van de vakjury: “Een bijzondere IRA-film met een superplot. En zeer vakmanschappelijk gemaakt. Een bijzonderheid is de rol van de vrouwen in de film, die actief aan verraad en terrorisme meewerken. Het is dus een mooie, spannende film, die de hele jury boeide.”

releasedatum: 20 september 2012
uitgeverij van de Nederlandse vertaling ‘Schaduwdans’: Meulenhof

Lees ook:Film by the Sea: The Attack wint de Dioraphte Film- en Literatuur Award!
Lees ook:Film by the Sea: Oranges and Sunshine van Jim Loach wint Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie
Lees ook:Film by the Sea: Original Bliss wint!
Lees ook:La piel que habito winnaar MovieSquad By the Sea award 2011
Lees ook:Laatste dag Film by the Sea Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>