Klassiek duo bij SVRZ!


DOMBURG – Het klassieke Duo Vrieswijk-Toxopeus brengt op 19, 20 en 21 juni een klassiek programma ten gehore in verschillende locaties van SVRZ.

Op dinsdag 19 juni is het duo vanaf 15.00 uur in Simnia in Domburg. Woensdag 20 juni beginnen ze hun concert om 14.30 uur in De Zwake in ´s Gravenpolder en om 19.00 uur in ´t Gasthuis in Middelburg. Tot slot treden zij donderdag 21 juni om 14.00 uur op in het Erasmuspark in Goes en om 19.30 uur in Te Valcke in Goes. In sommige locaties wordt een vergoeding gevraagd, inclusief consumptie.

Het ensemble Duo Vrieswijk–Toxopeus bestaat uit saxofoniste Annelies Vrieswijk en pianist Mark Toxopeus. Ze brengen een gevarieerd klassiek programma met werken van onder andere Saint-Saëns, Grieg, Rameau, Ibert en Gershwin. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Fluitiste Dorette Lagendijk en harpiste Carla Bos hebben samen regelmatig opgetreden door heel Nederland. Sinds kort vormen ze een officieel duo en gaan voor goud, vandaar de naam van dit enthousiaste duo: Ca d’or.

Dorette behaalde haar Docerend Musicus diploma aan het Brabants Conservatorium en haar Uitvoerend Musicus diploma aan het Maastrichts Conservatorium. Fluitiste Dorette geeft graag kamermuziek concerten. Daarnaast verleent zij als soliste medewerking aan koorconcerten en is zij als freelancer werkzaam bij onder andere huwelijken, uitvaarten en cd-opnamen.

Carla studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en behaalde de diploma’s Docerend Musicus, Uitvoerend Musicus en Aantekening Kamermuziek. Carla is harpiste van het Remix Ensemble voor Hedendaagse Muziek in Porto, Portugal. Daarnaast is zij als freelancer werkzaam, zowel solistisch als met diverse ensembles en orkesten.

De concerten zijn in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis (SMIH) georganiseerd. SMIH verzorgt al ruim 10 jaar klassieke kamermuziekconcerten in zorgcentra op het niveau van reguliere concertzalen. In samenwerking met het personeel en de vrijwilligers op de locaties brengt SMIH met een groot aantal kamermuziekensembles de sfeer van de concertzaal naar de mensen, die zelf niet meer zo mobiel zijn, toe.

Lees ook:Duo Vrieswijk – Toxopeus in locaties SVRZ!
Lees ook:Rodion Trio bij SVRZ!
Lees ook:Duo Spijker – Yedigaryan bij SVRZ!
Lees ook:Klassiek ensemble op locaties SVRZ!
Lees ook:SVRZ: Duo Visser-Van Nispen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>