Duo Spijker – Yedigaryan bij SVRZ!

svrz blog
DOMBURG – Het Duo Spijker – Yedigaryan brengt op 18, 19 en 20 juni een klassiek programma ten gehore op verschillende locaties van SVRZ.
Op dinsdag 18 juni is het duo vanaf 15.00 uur in Simnia in Domburg. Woensdag 19 juni beginnen ze hun concert om 14.30 uur in de Zwake in ´s Gravenpolder en om 19.00 uur in ´t Gasthuis in Middelburg. Tot slot treden zij donderdag 20 juni om 14.00 uur op in het Erasmuspark in Goes en om 19.30 uur in Te Valcke in Goes. In sommige locaties wordt een vergoeding gevraagd (inclusief consumptie).

Het ensemble Duo Spijker – Yedigaryan bestaat uit fluitiste Pauline Spijker en pianiste Anna Yedigaryan. Ze brengen een gevarieerd klassiek programma. Het programma duurt twee maal dertig minuten.

Pauline Spijker en Anna Yedigaryan ontmoetten elkaar voor het eerst in 2001 op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden studeerden. Tijdens hun studie speelden zij geregeld samen. Na afronding van het Conservatorium zijn zij elkaar een tijd lang uit het oog verloren, totdat ze elkaar in 2012 bij toeval in een muzikale setting weer ontmoetten. Blij om elkaar weer te zien en horen, besloten ze om opnieuw een duo te vormen.
Naast de concerten die zij als duo geven, speelt Pauline regelmatig mee met diverse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en de Filharmonie Vlaanderen. Daarnaast speelt zij solo en geeft ze privéles.
Anna treedt vaak op als solo-pianist, en ook samen met instrumentalisten en vocalisten in binnen- en buitenland. Haar repertoire is breed: van klassiek, romantiek tot moderne werken uit de 20ste eeuw. In haar lespraktijk richt ze zich op de ontwikkeling van jong talent in Nederland.

De concerten zijn in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis (SMIH) georganiseerd. SMIH verzorgt al ruim 10 jaar klassieke kamermuziekconcerten in zorgcentra op het niveau van reguliere concertzalen. In samenwerking met het personeel en de vrijwilligers op de locaties brengt SMIH met een groot aantal kamermuziekensembles de sfeer van de concertzaal naar de mensen, die zelf niet meer zo mobiel zijn, toe.

Lees ook:Klassiek duo bij SVRZ!
Lees ook:SVRZ: Duo Visser-Van Nispen!
Lees ook:Duo Vrieswijk – Toxopeus in locaties SVRZ!
Lees ook:Rodion Trio bij SVRZ!
Lees ook:Klassiek duo op locaties SVRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>