Zeeland maakt zich op voor WK finale

bloemstuk

TERNEUZEN – Zeeland is allang oranje gekleurd en maakt zich nu ook op voor de unieke WK finale vanavond tussen Nederland en Spanje in Zuid-Afrika. Vanaf 20.30 uur gaat de bal rollen en worden de Zeeuwse keeltjes weer snel schor. Uiteraard staan de tv’s in huiskamers en tuinen op Nederland 1 afgestemd. Ook is het spektakel te volgen in kroegen en op pleinen in het Zeeuwse.

Om het de trouwe Zeeland-blog bezoekers makkelijker te maken,  alvast een aantal oranje hotspots op een rijtje.  In Goes staat een scherm van zes bij vijf meter op de Grote Markt, Kapelle doet het bij café De Zwaan;  Café Oranjeboom in ’s-Heer Kinderen heeft een grote tv neergezet en zorgt voor echt gras voor het ultieme WK voetbalgevoel;  Kortgene geeft de bezoekers van de havenfeesten eveneens een dosis voetbal.  Bij het Koninginnedag kasteel in Wemeldinge hebben ze nu een tribune geplaatst. Ach, het blijft tenslotte oranje! Terneuzen scoort met een groot scherm op de Markt, Sas van Gent evenaart dat op de Kleine Markt; Hoek voetbalt in gedachten mee in café Molkenhoek, Axel pakt samen in de Weststraat, datzelfde gebeurt in de Gouveneurstraat in Sluis. Voetbalgekken in Hulst kunnen het beste richting de Grote Markt gaan. Zierikzee nodigt de supporters uit in de cafés De Banjaard en De Biet, aan de Nieuwe Haven. Bruinisse kijkt naar de rollende bal bij café Petit. Vlissingen is weinig bescheiden: Daar mikken ze op vijfduizend voetbalfans op het Bellamypark en de Middelburgse Markt en omliggende horeca straten zullen eveneens het domein voor de Oranjestappers zijn.

Lees ook:96 Zeeuwse Koninklijke onderscheidingen!
Lees ook:Drankrijders na kwartfinale WK gepakt!
Lees ook:Hulst pakt uit!
Lees ook:Scooterheler vlucht voor politie!
Lees ook:Beste markt staat in Goes?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>