Het is over en uit voor te klein basisschooltje De Linden in Ellewoutsdijk

de linden ellewoutsdijk

ELLEWOUTSDIJK – Vandaag (woensdag) is de laatste echte schooldag geweest, donderdag volgt nog een musical en dan is het echt over en uit voor het te kleine basisschooltje De Linden, aan de Van Hattumstraat 14 in Ellewoutsdijk.

Te weinig kinderen in de klas, dus de deuren sluiten. Politiek Den Haag is onverbiddelijk na nog een jaartje uitstel van executie. Door het geringe aantal scholiertjes krijgt De Linden geen overheidsgeld meer. Er is geprobeerd om meer koters naar het schooltje te krijgen, maar die poging is jammerlijk mislukt. De drie leerkrachten mogen na de zomervakantie elders aan de slag. Tot vandaag had het schooltje nog veertien leerlingen. Die gaan na de zomer in Driewegen en Oudelande de klassen opleuken. Ook zijn verschillende leerlingen op het speciaal onderwijs aangewezen.

Lees ook:Trots op leerlingen basisschool De Oostvogel
Lees ook:Bewoners hebben Zeeuwse babbelaar door
Lees ook:Auto in de fik, Westerscheldetunnel dicht
Lees ook:Buitenlesdag
Lees ook:Plofkraak geldautomaat in Sluiskil!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>