Lopen, klimmen en plons (2)

vakantie 2

VLISSINGEN / SIEDLINGHAUSEN (Dld) – Zomers zijn het vooral de Duitsers die Zeeland bevolken. Daarom de boel eens omgedraaid en gaat de Zeeuw naar de Duitsers toe. Op Zeeland-Blog een week uit zijn leven in Sauerland.

Ik ben vrijdagavond in hotel Marleen in slaap gevallen, nadat ik luisterde naar het water in een beekje. En zaterdagochtend vroeg mijn bed uit en naar buiten. Lekker genieten van de natuur. Na mijn ontbijt heb ik de zaterdag direct in beweging gezet. Gewandeld naar het dorpje Siedlinghausen waar een handjevol winkels zijn.  Leuk, maar het vergt wel wat, het dorpje is allesbehalve vlak. Lekker aan de cappuccino en na de lunch ben ik aan het echte werk begonnen samen met mijn vader en moeder van respectievelijk vijfenzeventig en drieënzeventig jaar. Wij zouden een in de ogen van de Duitsers pittige heuvel en voor mij Zeeuw aardige berg gaan beklimmen. Vooraf grapte ik dat wij de moeilijke weg zouden nemen en dat het achteraf veel simpeler had gekund. Nou, dat is uitgekomen. In het bos zagen wij een trappetje met daarachter een pad. Dus klimmen, klimmen, zweten, maar bovenal genieten. Na een tijd waren wij eindelijk boven op de top van de berg, oh pardon: pittige heuvel. Bij een kruis. Mijn moeder heeft er stoer haar naam in gekrast. Hoe oud ook alweer?  En daarna weer naar beneden. Al snel kregen wij door dat er wel een heel gemakkelijk weggetje van en naar de top was. Dus die grap van mij is werkelijkheid geworden. In het hotel even iets gedronken en omdat ik toch sportief bezig was, ben ik met mijn moeder naar het plaatselijke zwembad gelopen om er wat baantjes te trekken. Bij ons in Zeeland sneuvelen steeds vaker voorzieningen. In Siedlinghausen is dat niet anders. Maar de bewoners hebben er iets aan gedaan. Vrijwilligers runnen het zwembad. Nou, mijn complimenten. Het ziet er prima uit en het is er nog leuk ook.

Lees ook:Een Zeeuw op bezoek bij de Duitsers (1)
Lees ook:Vlees is hoogtepunt van Sauerlandse keuken (8 en slot)
Lees ook:Geef de brandweerman braadworst en bier en hij heeft plezier (3)
Lees ook:Nederlands is de voertaal in Duits hotel Marleen (7)
Lees ook:“Dealen bezorgt mijn vent een Kerst in de cel!”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>